Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

25 Jaar Monumentendag

9 maart 2011

Ter ere van haar 25-jarig jubileum in 2011 organiseert Stichting Open Monumentendag in samenwerking met de gemeentelijke comités de Nationale Monumenten Estafette. In de 25 weken voorafgaand aan de Open Monumentendag, op 10 en 11 september, gaat elk weekend een ander monument open voor het publiek. Dat monument, het Open Monument van de Week, behoort tot de nationale hoogtepunten van 25 jaar Open Monumentendag.

Het Open Monument van de Week is tijdens de Estafette, op zaterdag, zondag of het hele weekend, gratis toegankelijk. Er worden extra activiteiten aangeboden en in sommige gemeenten kan een tweede monument bezocht worden. De Nationale Monumenten Estafette voert door heel Nederland; alle provincies komen aan bod.

Startpunt

De start van de Nationale Monumenten Estafette is op zaterdag 26 maart aanstaande in De Inktpot in Utrecht, het voormalig Derde Administratiegebouw van de Nederlandse Spoorwegen. In Utrecht werd in 1987 de eerste Open Monumentendag officieel geopend door Z.K.H. Prins Claus. De finish van de Estafette is op zondag 11 september in Amsterdam, tijdens het weekend van de Open Monumentendag, in het Koninklijk Paleis op de Dam.

Het thema van de 25 jaar Open Monumentendag is Nieuw gebruik – Oud gebouw. Centraal staan de monumenten die een nieuw gebruik, leven of functie gekregen hebben. Het programma van de Nationale Monumenten Estafette en informatie over de Open Monumentendag zijn te vinden op www.openmonumentendag.nl.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren