Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

25 corporaties voor 25% energiebesparing

3 juli 2012

25 Overijsselse woningcorporaties en provincie Overijssel hebben op 28 juni een convenant ondertekend met als doelstelling 25 procent energiebesparing, beheersbare woonlasten en een impuls voor de werkgelegenheid. De corporaties vertegenwoordigen 90 procent van de sociale huurwoningvoorraad in de provincie.

In Overijssel hebben 110.000 sociale huurwoningen energielabel C of lager. Door ondertekening van het convenant wordt er voor de corporaties een regeling beschikbaar voor financiering van energiebesparende maatregelen, of voor duurzame energieopwekking in bestaande sociale huurwoningen. “Daarnaast gaan de corporaties die van de financiële regeling gebruikmaken de opgedane kennis en ervaring uitwisselen door middel van versnellingsteams”, zegt Theo Rietkerk, gedeputeerde Economie, Energie en Innovatie. “Deze kennis is openbaar en komt ook ten goede aan de corporaties die niet tekenen.” De verwachting is ook dat de maatregelen minimaal 1000 arbeidsplaatsen opleveren.

Energielasten

“Voor klanten en corporaties is het van groot belang dat woningen betaalbaar blijven”, volgens Jan Salverda, directeur van woningcorporatie Domijn. “Niet alleen de hoogte van de huur speelt daarbij een rol, maar in toenemende mate ook de prijzen van energie. Als huurders afhaken vanwege te hoge woonlasten komt het businessmodel van corporaties in gevaar. Zo laag mogelijke energielasten is dus vooral ook een bedrijfseconomische noodzaak voor corporaties. Uiteraard tegen zo gering mogelijke investeringen. Daarbij helpt dit convenant.”

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren