Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

120.000 bezoekers Dag van de Bouw

9 juni 2010

De vijfde editie van de Dag van de Bouw heeft ruim 120 bezoekers getrokken. Het mooie weer lokte veel mensen naar de 270 geopende projecten, verspreid door heel Nederland. Demissionair minister Camiel Eurlings opende de Dag van de Bouw op de bouwlocatie van het Muziekpaleis Vredenburg in het Utrechtse Stationsgebied.

Eurlings opende de dag met een terugblik op zijn ministerschap: "Na vele jaren van verlamming in de besluitvorming, zijn wij erin geslaagd forse versnelling te brengen in de aanleg van wegen en spoor. De flexibiliteit van de bouwsector is daarbij van groot belang geweest. De bouw is een onmisbare pijler van de economie, biedt werk aan 500.000 mensen en is goed voor 6 procent van het BNP. Daarbij wil ik niet onvermeld laten dat er geen sprake is van een tegenstelling tussen bouw en milieu. Integendeel, beiden vullen elkaar aan en zorgen voor een Nederland waar het prettig wonen en werken is."

Voorzitter van Bouwend Nederland Elco Brinkman vergezelde Eurlings tijdens de opening, en sloot zich aan bij de woorden van de demissionair minister. "Het gaat in deze verkiezingstijd veel over de economie, terwijl duurzaamheid en milieu minstens zo belangrijk zijn. Door te investeren in een duurzame omgeving, investeren we in groei, ‘groene groei’.”

De bouw maakt het

De Dag van de Bouw is onderdeel van de imagocampagne ‘De bouw maakt het’ van Bouwend Nederland. Het doel is om het publiek een goed beeld te geven van de bedrijfstak. Ruim 120.000 mensen grepen de Dag van de Bouw aan om zelf te ervaren wat er op de bouwplaatsen gebeurt. De bouwplaatsen, die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek waren voorzien van ontvangst- en presentatieruimten en er zijn veel rondleidingen gegeven.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren