Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Letterlijk en figuurlijk ruimte geven

6 mei 2020

Ruimte voor bewoners. Ruimte voor werknemers. Ruimte om te luisteren. Ruimte om te werken. Door elkaar letterlijk én figuurlijk de ruimte te geven kan onderhoud doorgaan. Verweij Houttechniek is klaar voor de 'anderhalvemetereconomie'.

Leonard Verweij, directielid, vertelt over de rollercoaster van de afgelopen weken en het rustigere vaarwater waar we inmiddels in terecht zijn gekomen.

Even wennen

Bewoners, woningcorporaties, vastgoedonderhoudsbedrijven, toeleveranciers en alle medewerkers. De onzekerheid was groot. Leonard vertelt: “De schrik van het Coronavirus zat er even goed in, dat kon ook niet anders na de maatregelen die op zondag 15 maart werden aangekondigd. Het gevoel om samen de schouders eronder te zetten en door te gaan was gelukkig sterker. We hebben direct gekeken naar wat we konden doen om veilig door te werken.”

“Zowel voor onze binnendienst als buitendienst zijn diverse maatregelen doorgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan thuiswerken voor de kantoormedewerkers, gespreide pauzetijden voor het productieteam en speciale veiligheidshesjes voor onze inmeters en monteurs.”

In gesprek

Verweij Houttechniek is inmiddels ingesteld op ‘het nieuwe normaal’, maar hoe geef je opdrachtgevers en bewoners het vertrouwen om door te gaan? Leonard: “Het is essentieel om duidelijk te communiceren over wat je wel én juist niet doet. Blijf daarbij in gesprek met elkaar.”

“Voor bewoners hebben we een eenvoudige informatieflyer gemaakt die we meesturen met onze afspraakbrieven voor inmeten en monteren. Daarbij hadden wij al een afdeling voor bewonerscommunicatie, omdat we op jaarbasis zo’n 15.000 bewoonde woningen betreden. Deze afdeling heeft de laatste weken overuren gedraaid, maar dat wel in een positieve sfeer. Bewoners willen zich vooral veilig voelen en weten waar ze aan toe zijn.”

“De laatste weken merken we dat de rust weer terug is gekeerd en dat onze werkzaamheden bijna overal gewoon doorgang mogen vinden.”

Samen veilig

Het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ werd eind maart gepubliceerd door de Rijksoverheid en biedt duidelijkheid over veilig werken tijdens de coronacrisis. Ook komt hierin aan bod hoe werkzaamheden bij mensen thuis veilig door kunnen gaan. Leonard: “Wij zijn erg blij met het protocol dat ondersteund wordt door onder andere Aedes en OnderhoudNL. Het geeft richting en brengt zaken weer op gang.”

Binnen de gestelde richtlijnen wordt de draad opgepakt en doorgegaan. Dit ziet Verweij Houttechniek ook terug bij de meeste woningcorporaties en vastgoedonderhoudsbedrijven. Samen wordt gewerkt aan het planmatig onderhoud en de verduurzaming van woningen. Leonard sluit af: “We blijven de ontwikkelingen in de gaten houden en spelen in op wat komen gaat. Vanzelfsprekend staat gezondheid hierbij altijd op één.”

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren