Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Leren tandenpoetsen doen we niet

Evamarije Smit - 17 oktober 2017

Een corporatie is geen basisschool waar je de kinderen leert strikken en tandenpoetsen. Dat is niet onze taak. Aldus Martijn Sweitser, hoofd Wonen van deltaWonen in Zwolle op het Renda evenement afgelopen donderdag. Met dit beeld verdedigt Sweitser, die een achtergrond heeft in de wereld van theater maken, zijn stelling dat een corporatie niet verantwoordelijk is voor het stookgedrag van huurders.

Sweitser werkt nu anderhalf jaar bij de Zwolse corporatie en kijkt met verwondering om zich heen. Hij zegt: “De corporatie staat midden in de wijk, dichtbij haar huurders. Om die reden pakken wij al ontzettend belangrijke thema´s op zoals schuldensanering, zorgvragen, huiselijk geweld en zelfs ongeletterdheid. Maar er zijn wel grenzen. Soms lijkt het of we als een lagere school in de wijk gezien worden, die haar huurders moet leren tanden poetsen. Dat doen we dus niet”.

Het grote aantal gasten afgelopen donderdag raakte op dreef in het debat dat staand, lopend, werd gevoerd. In een open sfeer van constructief hardop nadenken stelde Karin Weijters, werkzaam bij corporatie UWOON in Harderwijk, dat een corporatie wel verantwoordelijkheid heeft bij het creëren van de bewustwording van energiezuinigheid. De gulden middenweg werd gevonden in de uitspraak dat corporaties een grote inspanningsverplichting hebben om haar huurders mee te nemen in de effecten van het eigen stookgedrag.

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Leo van Eerten - Schutte Bouw & Ontwikkeling 23 oktober 2017 14:26

Was een hele interessante middag, veel gehoord, geleerd en gesproken. Zou u mij ook de deelnemerslijst kunnen toesturen, zodat ik met een aantal mensen nader contact kan opnemen.

zie ook
boek
Jan Rotmans-boekenpakket Jan Rotmans-boekenpakket

Bestel de bestsellers 'In het oog van de orkaan' en 'Verandering van tijdperk' van Jan Rotmans nu te...

€ 44,90
boek
Verandering van Tijdperk Verandering van Tijdperk

Nederland zal de komende decennia transformeren naar een nieuwe samenleving waarin de machtsverhoudi...

€ 24,26
x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren