Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Kennemer Wonen stelt zich voor

26 maart 2024

Nina Viegers is manager Vastgoed bij woningcorporatie Kennemer Wonen. Aan de hand van het welkomstinterview stelt ze Kennemer Wonen graag voor aan het Renda netwerk.

1. Wat is Kennemer Wonen voor corporatie?

Kennemer Wonen is een woningcorporatie in de regio Noord-Kennemerland. Kennemer Wonen verhuurt, verbetert en bouwt betaalbare en energiezuinige huurwoningen in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo en Uitgeest.

Een betaalbaar thuis voor iedereen in een prettige omgeving. Daar draait het voor ons om. Het is onze missie om te zorgen voor voldoende goede huurwoningen met passende woonlasten in gevarieerde wijken. Dit doen we voor onze klanten van nu en in de toekomst. We zetten ons daarom in op de volgende vier pijlers:

  1. Betaalbaar wonen
  2. Een thuis voor iedereen
  3. Duurzaam, met ook voor de toekomst
  4. Thuis in de wijk

We verhuren ruim 10.500 woningen en we blijven investeren om dit aanbod te vergroten.

2. Welke thema's vinden jullie belangrijk en waarom?

Voor ons zijn alle thema’s belangrijk. We zetten momenteel veel in op het verduurzamen van onze woningen en het terugdringen van de energievraag van de woningen naar de standaard. Dat doen we onder andere samen met onze samenwerkingspartners uit de NHDC Noord-Hollandse duurzaamheidscoalitie. NHDC is een samenwerking tussen enkele woningcorporaties die een aanbesteding hebben uitgeschreven om ketenpartners te selecteren voor het verduurzamen van hun woningen met als doel de woningen warmtetransitie-gereed te maken. In deze samenwerking participeren naast Kennemer Wonen, Pre Wonen, Elan Wonen en Stek Wonen.

3. Hoe helpen jullie de sector vooruit?

Door actief in te zetten op samenwerkingen als NHDC. Dit biedt een platform om van elkaar te leren.

4. Wat is jullie toekomstvisie voor de bestaande bouw? Wat moet de sector beter doen?

Betaalbaar verhuren, meer bouwen, maar vooral sneller verduurzamen. Deze opgaven zijn niet alleen belangrijk voor de huidige generatie, maar ook voor toekomstige generaties. Het is onze verantwoordelijkheid om een duurzame en inclusieve woonomgeving te creëren.

5. Wat wil je zelf nog kwijt?

De afgelopen jaren ben ik vanuit Brabant actief geweest binnen Renda. Leuk om dit nu vanuit Noord-Holland te kunnen doen. Ik kijk uit naar de bijeenkomsten en evenementen.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren