netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

JOOST, de nieuwe naam voor woonstichtingen St. Joseph en Kleine Meierij

ma 22 apr 2019

Woonstichtingen St. Joseph uit Boxtel en Kleine Meierij uit Rosmalen gaan per 1 juli verder als woonstichting JOOST. De nieuwe naam is de volgende stap in de eerder aangekondigde fusie tussen de beide corporaties. Woonstichting JOOST is letterlijk Thuis is de Meierij; de stichting bouwt en beheert straks circa 7500 huurwoningen in de kleine kernen rondom 's-Hertogenbosch.

Als een goede buurman

Directeur-bestuurder Rob Dekker licht toe: “De nieuwe naam en uitstraling passen bij onze werkwijze: dicht bij onze huurders, persoonlijk, gericht op goede dienstverlening en waar je veel woonzaken eenvoudig zelf kunt regelen. Als een goede buurman bieden we een luisterend oor en geven we graag advies. We zijn verankerd in het dorp en weten wat er speelt. Niet alleen als woningcorporatie, maar ook als werkgever en opdrachtgever. We willen dé woningcorporatie voor de kleine kernen zijn. Met woonstichting JOOST ontstaat een krachtige organisatie met een ruim woningaanbod en een breed dienstenpakket”.

Werkgebied in de kleinen kernen

In april 2018 werd de voorgenomen fusie tussen de beide woonstichtingen bekend gemaakt. Het werkgebied van de nieuwe organisatie bevindt zich hoofdzakelijk in de gemeenten Boxtel en in Rosmalen, met daaromheen woningen in Sint-Michielsgestel en vooral in de kernen Liempde, Lennisheuvel, Heeswijk Dinther, Berlicum en Den Dungen.

Dichtbij de huurder

Voor huurders verandert er behalve de naam, feitelijk niets. Het kantoor van de nieuwe organisatie wordt in Boxtel gevestigd, maar dat betekent niet dat huurders voortaan alleen in Boxtel terecht kunnen. Er blijft een locatie in Rosmalen en we gaan werken met 5 wijkteams die ook écht de wijk ingaan. Rob licht toe: "We willen namelijk dichtbij onze huurders zijn, fysiek zichtbaar én een duidelijk aanspreekpunt. Met als uiteindelijke doel: zorgdragen voor een fijne woonomgeving."

Reacties

bekijk ook

Nieuws

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren