Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

"Je moet met je tijd meegaan, toch?"

17 januari 2024

Veel huurders van JOOST hebben hem al in huis: een balansventilatiesysteem met WarmteTerugWinning (WTW). Daarmee ventileer je niet alleen je hele huis, het blijft binnen ook aangenaam op temperatuur. Zo houd je schimmel, vocht en tocht buiten de deur. Het scheelt ook stookkosten. Truus van Trigt-Schalks (76) heeft het systeem inmiddels in haar voorraadkast hangen. "Ik ben er erg blij mee", lacht ze.

In haar huiskamer – met de slagroomsoesjes binnen handbereik – vertelt Truus over het groot onderhoudsproject van afgelopen jaar. Toen vernieuwde JOOST Truus ‘haar’ woongebouw en de appartementen Kasteelzicht in Boxtel. “Het is hier zó modern geworden. Alsof ik in een nieuw huis woon.” Door aannemer KnaapenGroep werden het dak en de gevel werden geïsoleerd, de woningen kregen een nieuwe badkamer, keuken en toilet (indien ouder dan 18 jaar), een nieuwe voor- en balkondeur en HR++ glas. Ook de hoofdentree en de vloeren in de algemene ruimtes zijn vernieuwd.

Het hangt me niks in de weg.

JOOST liet alle appartementen ook isoleren. “En omdat isoleren niet zonder ventileren kan, kregen alle huurders er ook een ventilatiesysteem bij”, vertellen opzichter Jos van den Broek en projectleider Rik Verboven van JOOST. Dat van Truus hangt in haar voorraadkast, netjes tegen de muur. Erboven zitten de aan- en afvoerbuizen. In haar hal is het plafond verlaagd. De knop om het systeem harder of zachter te zetten, zit in haar badkamer.

Genoeg ruimte over

“Het hangt me niks in de weg”, verzekert Truus. “Ik heb wat minder plankruimte voor mijn potjes en blikken. Maar er blijft genoeg ruimte over. Dat heeft de timmerman netjes in orde gemaakt.” En het geluid? “Het zoemt alleen een beetje. Als ik mijn voorraadkast dicht doe, hoor ik zelfs helemaal niks. Het is in ieder geval een hele verbetering ten opzichte van mijn oude ventilatieroosters in de ramen. Die stonden altijd open voor frisse lucht. Maar via die dingen kwam er ook een hoop verkeerslawaai mee naar binnen. Dat heb ik nu niet meer.”

Moderne installatie

Truus is tevreden met haar moderne installatie. “Je moet ook een beetje met je tijd meegaan”, vindt ze. “Er kan technisch nu zóveel. Daar heb ik zelf geen verstand van. Heel fijn dat JOOST dat wel heeft en regelt dat we daarvan kunnen profiteren. Ja, je hebt wel twee weken werklui over de vloer. Maar och, die zijn allemaal vriendelijk. En is er een keertje wat tijdens de bouw? Dan kun je dat gewoon aangeven, dan lossen ze het op.” Ondertussen krijgt ze nog een tip van Rik en Jos. Die adviseren haar de ventilatie op een andere stand te zetten. “Dan ventileert het systeem nóg beter.”

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren