netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Je helpt de sector pas echt door de krachten te bundelen

vrij 6 okt 2017

Jan Willem Ponjé is Bedrijfsleider Ontwikkeling en Innovatie bij Coen Hagedoorn Bouwgroep. Een familiebedrijf dat sinds 1974 is begonnen met renoveren en onderhouden. Hij geeft namens deze Renda-partner antwoord op de Vijf vragen aan...Coen Hagedoorn Bouwgroep in dit geval.

Wat is Coen Hagedoorn Bouwgroep voor bedrijf?

We zijn een familiebedrijf met korte lijnen en gemotiveerde medewerkers. We hebben vele kleinschalige vestigingen door het land en werken continu aan het verbeteren van processen. Samen met opdrachtgever, co-makers en leverancier kijken we altijd of het beter kan. We vinden ons werk gewoon leuk en geen uitdaging is te groot.

Welke van de Renda-thema's vinden jullie het belangrijkst en waarom?

Bewonerstevredenheid en Samenwerking.

Een tevreden bewoner zorgt ervoor dat we ons werk goed kunnen uitvoeren. We komen bij de bewoners thuis en hebben hun medewerking nodig. Belangrijk om goed samen te werken, duidelijk te communiceren en kwaliteit te leveren. Dit geldt ook voor opdrachtgevers en andere betrokken partijen. Samen zorgen we voor goede, gezonde en betaalbare woningen. En tevreden bewoners.

Hoe helpen jullie de sector vooruit?

Door altijd te kijken hoe het beter kan en problemen op te lossen. Je helpt de sector pas echt door de krachten te bundelen. Dit is niet alleen leuker, maar levert ook gewoon meer resultaat op.

Wat is jullie toekomstvisie voor de bestaande bouw? Wat moet de sector beter doen?

Lef hebben om bestaande processen te veranderen. Om dit te realiseren is aansluiten op elkaars processen een voorwaarde. Elkaar aanvullen en vertrouwen. Uiteindelijk hebben we dezelfde belangen: Een tevreden huurder en goed onderhouden woningen.

Wat wil je zelf nog kwijt?

Blijf vooral nieuwsgierig. Leg je nooit zomaar neer bij de dingen zoals ze zijn. Bekijk het vooral eens vanuit een andere invalshoek. Martin Liebrechts, één van de oprichters van Renda, was/is hierin een voorbeeld voor mij. Zijn passie voor het vak en drive naar het voortdurend verbeteren vind ik inspirerend.

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren