Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Isoleren als eerste stap in de energietransitie

1 maart 2021

Hans Linders is Sales Engineer bij Recticel Insulation. Aan de hand van het welkomstinterview stelt hij Recticel Insulation graag voor aan het Renda netwerk.

1. Wat is Recticel Insulation voor bedrijf?

Recticel Insulation produceert hoogwaardig isolatiemateriaal voor de bouwsector. Voor vrijwel alle toepassingen (vloer, gevel en dak) hebben wij een antwoord voor wat betreft thermische isolatie. Recticel is al sinds begin jaren 60 op de Nederlandse markt actief. Vanaf die beginjaren is Recticel in Nederland toonaangevend op het gebied van PUR- en PIR-platen. Voortdurend komen wij met echte innovaties. Zo hebben wij bijvoorbeeld voor zowel de PIR-plaat als de vacuüm isolatie de beste λ waarde in de markt. Voor beide producten scoren wij 16% beter, een prestatie waar wij trots op zijn.

2. Welke van de thema's betaalbaarheid, circulariteit, ketensamenwerking, bewonerscommunicatie, kwaliteit van wonen en energietransitie in de wijk vinden jullie het belangrijkst en waarom?

In onze missie staat onder andere dat wij concurrerende en hoogwaardige oplossingen aan onze klanten bieden met als doel het dagelijks comfort te verhogen. Dus kwaliteit van wonen is voor ons een belangrijk thema. Wanneer je aan de energietransitie denkt, dan is de eerste noodzakelijke stap de energievraag reduceren. Dit staat voor ons gelijk aan transmissieverliezen zoveel mogelijk beperken oftewel: goed isoleren! Wij hebben voor de hele gebouwschil uitstekende producten en systemen om tot een zeer economische oplossing te komen die uiteindelijk weer dat comfort levert. Naast dit comfort is de vraagbeperking natuurlijk zeer gunstig voor het milieu. Het zorgt voor minder CO2-uitstoot en dus beperking van de opwarming van de aarde. Ook de andere genoemde thema’s zijn belangrijk voor ons, dat zie je bijvoorbeeld terug in het Isofinish gevelsysteem. Dit is een samenwerking met andere producenten.

3. Hoe helpen jullie de sector vooruit?

Wij bedenken steeds nieuwe toepassingen en gaan net zo lang door tot we de juiste oplossing voor een bepaald vraagstuk hebben. Ook zijn we actief in initiatieven met betrekking tot circulariteit. Eén van onze 5 kernwaarden is: Wij innoveren om waarde te creëren.

4. Wat is jullie toekomstvisie voor de bestaande bouw? Wat moet de sector beter doen?

Wij zijn voortdurend in gesprek met partijen om zowel de bestaande bouw als de nieuwbouw zo efficiënt mogelijk te isoleren. Zowel voor wat betreft materiaalgebruik als de arbeid van verwerking. De sector moet zich goed laten adviseren en zich afvragen of ze met iedere beweging moet meeveren. Er zijn genoeg bouwfysische oplossingen die teleurstelling voorkomen. Recticel garandeert oplossingen die écht goed werken.

5. Wat wil je zelf nog kwijt?

Voor Recticel in Nederland hou ik mij intensief bezig met de ontwikkeling en het vermarkten van oplossingen. Bijvoorbeeld vacuüm isolatie, hierin is Recticel één van de pioniers in Nederland, met de ervaring die ik hierin meebreng is dat een mooie win-win situatie. Kortom wanneer er een probleem is met ruimtegebrek en er moet een gegarandeerde hoge isolatiewaarde behaald worden, dan kan ik hierin goed adviseren en zo nodig begeleiden tijdens de uitvoering om te zorgen voor een gegarandeerd goed eindresultaat. Daar staan we voor met ons hele team bij Recticel.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren