netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Is all-electric een optie?
Over verduurzaming en gentrificatie van vooroorlogse Amsterdamse portiekwoongebouwen
Leo Oorschot, Leo Oorschot

di 15 augustus 2017
artikel

Dit artikel van de TU Delft Research Group Beyond the Current (Vincent Gruis, Thijs Asselbergs, Wessel de Jonge) kwam tot stand na aanleiding van gesprekken met woningbouwcorporaties: Eigen Haard, Haag Wonen en architecten: Van Schagen Architecten, INBO architecten, Hooyschuur architecten.

Is all-electric een optie bij een duurzame exploitatie van portiekwoongebouwen van corporaties uit het interbellum? Veel gemeenten streven tegenwoordig naar all-electric voor haar woningvoorraad. Een mooie ambitie om de CO2-emmissie terug te dringen, Groningen te redden van aardbevingen, en afhankelijkheid van fossiele-brandstof-dictaturen te beperken. Maar is het werkelijk een optie of is het wachten op betere tijden?

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

Dorine Putman-Devilee - ASN Bank 23 augustus 2017 10:41

Dank voor dit uitgebreide artikel. Ik kom het woord "VVE" niet tegen: toch hebben veel corporaties te maken met gedeeltelijk uitgepond bezit . Hoe gaat de corporatie renoveren als er sprake is van gespikkeld bezit?

xMet het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren