Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Is all-electric een optie?

Over verduurzaming en gentrificatie van vooroorlogse Amsterdamse portiekwoongebouwen Leo Oorschot, Leo Oorschot - 15 augustus 2017

Dit artikel van de TU Delft Research Group Beyond the Current (Vincent Gruis, Thijs Asselbergs, Wessel de Jonge) kwam tot stand na aanleiding van gesprekken met woningbouwcorporaties: Eigen Haard, Haag Wonen en architecten: Van Schagen Architecten, INBO architecten, Hooyschuur architecten.

Is all-electric een optie bij een duurzame exploitatie van portiekwoongebouwen van corporaties uit het interbellum? Veel gemeenten streven tegenwoordig naar all-electric voor haar woningvoorraad. Een mooie ambitie om de CO2-emmissie terug te dringen, Groningen te redden van aardbevingen, en afhankelijkheid van fossiele-brandstof-dictaturen te beperken. Maar is het werkelijk een optie of is het wachten op betere tijden?

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Dorine Putman-Devilee - ASN Bank 23 augustus 2017 10:41

Dank voor dit uitgebreide artikel. Ik kom het woord "VVE" niet tegen: toch hebben veel corporaties te maken met gedeeltelijk uitgepond bezit . Hoe gaat de corporatie renoveren als er sprake is van gespikkeld bezit?

zie ook
boek
Jan Rotmans-boekenpakket Jan Rotmans-boekenpakket

Bestel de bestsellers 'In het oog van de orkaan' en 'Verandering van tijdperk' van Jan Rotmans nu te...

€ 44,90
boek
Toolkit Duurzame Woningbouw II Toolkit Duurzame Woningbouw II

De succesvolle Toolkit Duurzame Woningbouw is geactualiseerd! De vernieuwde versie is aangepast aan...

€ 49,00
x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren