Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Inschrijving Parklets Ontwerp prijsvraag voor Vlaardingse Zuidbuurt is geopend

11 oktober 2023

- Doe mee en ontwerp parklets van de toekomst: circulair, innovatief en flexibel. - Initiatiefnemers ERA Contour, Waterweg Wonen en Gemeente Vlaardingen willen leefkwaliteit Vlaardingse Zuidbuurt vergroten. De inschrijving voor de Parklets Ontwerp prijsvraag voor de Zuidbuurt in Vlaardingen is geopend. Initiatiefnemers TBI-onderneming ERA Contour, Waterweg Wonen en Gemeente Vlaardingen, allen betrokken bij de nieuwbouw, sloop en renovatie in het gebied, dagen creatievelingen uit om een aantrekkelijk, flexibel en realiseerbaar parkletconcept te ontwerpen. Dit met het doel om de leefkwaliteit van de Vlaardingse Zuidbuurt te vergroten.

Ben jij een creatieve geest met een passie voor innovatieve stadsontwikkeling? Grijp dan nu je kans en neem deel aan de Parklet Ontwerp prijsvraag. Inzenden kan van zondag 1 oktober 2023 tot en met maandag 30 november 2023 via www.parklets.nl.

Vergroot de leefkwaliteit van de buurt

Het uitgangspunt van de Parklets Ontwerp prijsvraag is om een tijdelijke parklet te creëren. Eén die op iedere parkeerplek kan worden ingezet. En verplaatsbaar is, zodat deze op verschillende locaties kan worden ingezet. Hierdoor wordt de verblijfskwaliteit van de openbare ruimte vergroot. En zo kunnen meer mensen genieten van de voordelen van een parklet. Het concept moet niet alleen aantrekkelijk en flexibel zijn, maar ook robuust en gemaakt van duurzame materialen. Ontwikkelende bouwer ERA Contour, Waterweg Wonen en Gemeente Vlaardingen willen hiermee de leefkwaliteit in de Zuidbuurt vergroten en ontmoeting stimuleren. Iedereen kan meedoen aan de prijsvraag, ongeacht achtergrond of ervaring. De prijsvraag is voor jong en oud, individuele personen, maar ook voor teams.

Zuidbuurt in ontwikkeling

ERA Contour, Waterweg Wonen en Gemeente Vlaardingen zijn gestart met de planvorming van de Zuidbuurt in Vlaardingen. Deze biedt talloze uitdagingen en kansen voor ontwikkeling. De betrokken organisaties kijken onder meer hoe ze de openbare ruimtes kunnen verbeteren door middel van innovatieve ontwerpen.

Meedoen

Wil jij jouw ontwerpideeën indienen en kans maken op een geldbedrag van 1.500 euro? Stuur je inzending(en) naar prijsvraag@eracontour.nl. Dat kan tot en met maandag 30 november 2023. De winnaar ontvangt ook een uitnodiging voor een gesprek met ERA Contour, Waterweg Wonen, Gemeente Vlaardingen en partner Buurman om de parklets daadwerkelijk te realiseren. De verwachte planning is om begin 2024 minimaal twee parklets als pilot te plaatsen in de Zuidbuurt.

Prijsuitreiking

Deelnemers kunnen gedurende de maanden oktober en november 2023 hun ontwerpideeën voor een aantrekkelijke en circulaire parklet indienen. Een deskundige jury, waaronder Lauren Bruijning (conceptontwikkelaar ERA Contour), Allard Nieuwstraten (procesmanager Waterweg Wonen), Mayra Doerga (projectleider Gemeente Vlaardingen), zullen de inzendingen beoordelen. Ook krijgt het publiek de kans om hun stem uit te brengen. Meer informatie over de Parklets Ontwerp prijsvraag, inclusief de richtlijnen voor deelname, is te vinden op www.parklets.nl. De winnaar wordt op maandag 11 december 2023 bekendgemaakt tijdens een evenement in The Warehouse in Rotterdam.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren