netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Huurderspsychologie op hoog niveau

do 31 okt 2019

We verwachten van onze huurders dat ze in staat zijn tot het maken van goede, verstandige keuzes. Onderzoek wijst echter uit dat bij mensen die chronische stress ervaren de hersenen wat ontregeld raken. Waardoor men geneigd is tot korte termijndenken en passiviteit. Dat werkt door in keuzes rondom verduurzaming, gezondheid, een leefbaar binnenklimaat en het correct omgaan met aangebrachte techniek.

Op de Dag van de Bewoner daagt gedragsdeskundige Niels Götz je in de sessie van Brink Climate Systems uit een kijkje te nemen in het brein van de huurder. Daarnaast vertelt woningcorporatie Mitros over hun 100% Gezond Wonen Challenge, die onderhoudsbedrijven en leveranciers prikkelt om op een andere manier na te denken over de behoeftes van huurders.

Wat is de eigen verantwoordelijkheid van de huurder, en wat is ‘goed huismeesterschap’ van corporaties en onderhoudsbedrijven? In een interactieve sessie vol verrassingen gaan Niels Götz, Mitros en Brink Climate Systems graag de discussie aan!

Dag van de Bewoner

Deze sessie is onderdeel van de Dag van de Bewoner, die we op 14 november organiseren. Lees meer over dit evenement op www.dagvandebewoner.nl

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren