Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Hazenberg stelt zich voor

15 december 2022

Ralf van Gogh is Duurzaam planontwikkelaar bij Hazenberg, een ontwikkelende bouwer. Aan de hand van het welkomstinterview stelt hij Hazenberg graag voor aan het Renda netwerk.

1. Wat is Hazenberg voor bedrijf?

Een fijn huis en prettige omgeving bepalen ons woon-, werk- en levensgeluk. Daarom geven wij betekenis aan alles wat we doen. Dat maakt ons Makers van Waarde. Al meer dan 75 jaar.

We ontwerpen, ontwikkelen, bouwen, renoveren en transformeren wijken, woningen en gebouwen. Op een duurzame manier. Die kennis delen we graag en ook wij willen leren van anderen. Zodat we samen slimmer en duurzamer bouwen. Nu en later.

2. Welke van de thema's bewonersparticipatie, circulariteit, samenwerken, goed werkgeverschap en energietransitie in de wijk vinden jullie belangrijk en waarom?

Energietransitie en Bewonerscommunicatie: Energietransitie omdat het beheersbaar houden van de energierekening voor de kwetsbare groep bewoners erg belangrijk is, maar ook om de Co2 uitstoot van de bestaande woningvoorraad te verkleinen. Daarnaast zoeken we continue naar mogelijkheden om beter te communiceren met bewoners en de omgeving om zo het hele proces beter te maken.

3. Hoe helpen jullie de sector vooruit?

Door onze innovaties en processen open te delen met onze opdrachtgevers, partners en concullega’s.

4. Wat is jullie toekomstvisie voor de bestaande bouw? Wat moet de sector beter doen?

Onze opgave wordt alleen maar belangrijker en groter. De nieuwbouw is immers de renovatieopgave van de toekomst. We moeten meer industrialiseren (lees: prefab) omdat de handjes in de toekomst schaars zullen zijn. Daarnaast moeten we goede producten gebruiken. Biobased, losmaakbaar en herbruikbaar worden steeds belangrijker.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren