Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Verkiezing groenste bewoner

9 juli 2019

Een moestuin voor de hele buurt. Stenen uit de voortuinen, groen erin. Geveltuintjes, fietsroutes, het delen van een auto, groene daken, zonnepanelen, regentonnen en natuurspeeltuinen. Allemaal initiatieven van huurders die zélf aan de slag gaan met verduurzaming en vergroening. Bijzondere initiatieven, vaak creatief en gedreven, die laten zien dat ook huurders zich met hart en ziel willen inzetten voor een duurzame groene wereld. Tijd om hen in het zonnetje te zetten!

In samenwerking met Constructiever en ZVH, met bewoner Bram Laterveer de winnaar van vorig jaar, organiseren we tijdens de derde Dag van de Bewoner wederom een verkiezing. Deze keer gaan we op zoek naar de groenste bewoner. Welk initiatief uit de buurt creëert de meeste impact, is het meest innovatief, overwon allerlei obstakels of droeg ook nog eens bij aan sociale verduurzaming? Laat het ons weten!

Wie verdient volgens jou de eretitel 'groenste bewoner'?

Ken je in jouw werkveld huurders die met een groen initiatief het verschil hebben gemaakt? Meld hem of haar aan door uiterlijk 11 oktober een e-mail te sturen naar renda@aeneas.nl. Zowel corporaties, aannemers en bouwers als leveranciers en adviseurs kunnen deelnemen aan deze verkiezing.

Alle organisaties die een bewoner aandragen ontvangen een formulier met vragen waarmee ze kunnen verduidelijken waarom juist deze persoon verkozen zou moeten worden tot groenste bewoner. Daarnaast zullen we vanuit Renda alle bewoners die voor de verkiezing aangemeld worden in het zonnetje zetten. Op 14 november, tijdens de Dag van de Bewoner, maken we de winnaar op feestelijke wijze bekend.

Kennistafel Groene Huurders

Een verkiezing is een leuke manier om al die initiatieven verdiende aandacht te geven, maar daar blijft het niet bij. We nodigen de genomineerden uit om mee te doen aan de Kennistafel Groene Huurders. Zij hebben immers de kennis in huis: welke ideeën werken, hoe krijg je andere buurtbewoners mee, waar begin je en waar vind je budget? Met de Kennistafel Groene Huurders bundelen we de krachten van deze koplopers, en kunnen we corporaties adviseren over vergroening en verduurzaming. Bovendien presenteert de Kennistafel tijdens de Dag van de Bewoner in 2020 de eerste resultaten.

Reacties

Vorig jaar werd Bram verkozen tot winnaar van de verkiezing. Wie gaat er dit jaar met de winst vandoor?
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren