Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

GreenSum wint prijs op Rotterdams Experimentendak

21 december 2023

Hoog op het Rotterdamse Kleinpolderplein krijgen duurzame en klimaatadaptieve experimenten van de gemeente de ruimte om te groeien. De gemeente Rotterdam stelt een 'Experimentendak' beschikbaar om nieuwe technieken te testen. Met het circulaire biobased groendak dat ligt op een bodem van gerecyclede autobanden, genaamd GreenSum, won Fier Dakcontrol de aanmoedigingsprijs.

Het Experimentendak

Het Experimentendak is onderdeel van het project LIFE@Urban Roofs. Het dak ligt op één van de gemeentelijke daken op het Rotterdamse Kleinpolderplein. Op twintig plots van 50m² mogen in een periode van één tot vijf jaar innovatieve technologieën getest en gemonitord worden. Ook worden organisaties gestimuleerd om te investeren in deze innovatieve, klimaatadaptieve maatregelen op daken.

Een team van deskundigen selecteerde GreenSum op basis van de slimheid van het experiment, de multifunctionaliteit van de dakoplossing en de bijdrage van het product aan klimaatadaptatie.

Op de website van de gemeente Rotterdam is meer informatie te vinden over alle deelnemende partijen, het Rotterdams dakenlandschap en het project LIFE@Urban Roofs.

Reacties

GreenSum wint prijs op Rotterdams Experimentendak
Foto: Gemeente Rotterdam
bekijk ook
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren