Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Green Energy Day

1 maart 2022

Vorige week, op 21 februari, was het Green Energy Day. Dit betekent dat alle duurzame energie die in Nederland wordt geproduceerd dit jaar, op deze datum 'op' was.

Nu zul je denken, dat is wel heel snel. Het is snel, maar op dit moment is de productie van duurzame energie nog maar op 14 procent, dat is dus nog niet heel hoog. Ieder jaar wordt het percentage hoger, dit omdat steeds meer Nederlanders duurzame energie produceren. 

12 dagen per jaar
Het ultieme doel? Om in 2050  op de laatste dag van het jaar te laten vallen, dus op 31 december. 

Om dit voor elkaar te krijgen moeten we hard aan het werk. Hoe kunnen we dit voor elkaar krijgen? Door te zorgen dat elk jaar Green Energy Day 12 dagen later valt. Het zal niet makkelijk zijn, maar het is niet onmogelijk. In 2021 zijn we al vijf dagen opgeschoven. Nog niet genoeg, maar wel een goed begin. Dat betekent dat we heel veel meer duurzame energie zijn gaan produceren.

Wil je ook bijdragen om Green Energy Day verder op te schuiven?
Ook jij kunt dit jaar een bijdrage leveren om Green Energy Day verder op te schuiven. Bijvoorbeeld door zuiniger om te gaan met energie, door meer duurzame en minder fossiele energie te gebruiken of door duurzame energie te produceren. Via de website van Green Energy Day lees je meer over hoe jij een bijdragen kan leveren. Geef jouw bijdrage door en wie weet kom je als een van de helden op de website.

Nederlandse Vereniging Duurzame Energie
Green Energy Day is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). De NVDE maakt zich sterk voor een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie door het bundelen van krachten uit de gehele sector. Meer informatie lees je op hun LinkedIn pagina.

Reacties

<a href="https://www.freepik.com/photos/save-electricity">Save electricity photo created by jannoon028 - www.freepik.com</a>
Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren