Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

‘thuis, Woonbedrijf en Woonwaard meest duurzame corporaties

16 januari 2018

Woonstichting 'thuis, Woonbedrijf en Woonwaard zijn genomineerd als meest duurzame corporatie, één van de drie categorieën van de Duurzaam Bouwen Awards. Deze awards zijn een initiatief van abcnova, Duurzaam Gebouwd, FSC Nederland en W/E adviseurs. De uitreiking van de Duurzaam Bouwen Awards vindt plaats tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres op 1 februari 2018.

Woningcorporaties hebben veel invloed als het gaat om klimaat- en milieuwinst in de bouw. En er is veel te winnen. Of het nu gaat om energiemaatregelen of projecten met duurzame materialen, zoals gecertificeerd hout. De WoCo25 Award, als onderdeel van de Duurzaam Bouwen Awards, zet corporaties in de schijnwerpers die zich hierin onderscheiden door ambitieus beleid en bijzondere projecten. Uit alle inschrijvingen koos een vakjury Woonstichting ‘thuis, Woonbedrijf en Woonwaard als meest duurzame corporaties.

Eigen Haard

Tijdens het vorige Duurzaam Gebouwd Congres in 2016 werd voor het eerst een prijs uitgereikt voor meest duurzame corporatie. “Eigen Haard werd tot winnaar uitgeroepen vanwege haar visie op duurzaamheid en uitgewerkte concrete ambities”, vertelt jurylid John Mak van W/E adviseurs. “Doel van Eigen Haard is om 99% van de gebruikte materialen te hergebruiken en om alle woningen in 2050 energieneutraal te maken.”

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren