Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Game Transitie Versnellen

3 april 2023

Voorafgaand aan het Renda event 'Verduurzaming Versnellen' op 30 maart hebben 42 deelnemers een interactieve online game gespeeld waarin de versnelling van de energietransitie en circulair bouwen centraal stonden. De deelnemers hebben enthousiast hun ervaringen, voorbeelden, vragen en zorgen rondom dit thema gedeeld in twee challenges. Iedere challenge bestond uit een aantal inhoudelijke vragen, interactieve acties waarmee de deelnemers zelf aan de slag gingen met het thema en het onderling delen van de ervaringen.

Erik Heijnen en Joost Stemkens wisten de meeste punten bij elkaar te verzamelen en mogen zich winnaar van de award voor de meeste punten noemen. Gefeliciteerd en dank voor jullie fanatieke inzet! Naast prijzen voor de meeste punten, waren er ook prijzen te verdienen voor de meest creatief uitgevoerde acties. Die prijzen gingen naar team Caspar de Haan (Bram van Hoof en Ervin van Mark) voor de ontwikkeling van de circulaire dakkapel en naar Floor Kuipers van Hofwonen voor het delen van haar ervaringen over de transitie van Vestia naar Hofwonen en de kansen en impact die dit heeft op het plannen van de energietransitie.

Verder leverde de game een schat aan kennis en ervaring op over de beren die er staan op de snelweg van de energietransitie (ingewikkelde regelgeving, de stikstofimpasse, tekort aan mensen, stijgende prijzen, organiseren van draagvlak bij bewoners en organisatie, drukte bij gemeenten en netbeheerders) én de kansen die we zien om ondanks de beren toch te versnellen. Vooral die versnellingskansen zijn interessant om mee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door de transitie in te richten in programma’s in plaats van projecten, meer wijkgericht te gaan werken in langjarige wijktransities en daarbij boven alles het sturen op energielabels te vervangen door een spijtvrije sturing op warmtevraag en de nieuwe standaard voor woningisolatie.

Wil je ook gamified aan de slag met de energietransitie?

De game staat nog open en kan nog steeds worden gespeeld. Niet alleen door de deelnemers die al aangemeld zijn, maar ook door jou! Meld je aan via info@slimrenoveren.nl en we zorgen dat je mee kunt spelen.

Deze game is gemaakt door The 2B Collective en SlimRenoveren vanuit het Gideons Transition Tribe gedachtegoed binnen de Energiebespaarcoalitie van het Ministerie van Binnenlandse zaken.

Door Gideons Transition Tribe zijn nog twee andere games ontwikkeld om te versnellen. Ook deze kunnen momenteel nog gratis worden gespeeld vanuit het programma ‘Zet de knop om’. Er is een game voor huishoudens (huurders en woningeigenaren) die na de zomer grootschalig van start gaat. Woningcorporaties, gemeenten en wijkorganisaties kunnen hiervoor nog kosteloos huishoudens aanmelden. Zie www.slimrenoveren.nl/energiebespaargame. Daarnaast is er ook een game ontwikkeld voor het verduurzamen van kantoorpanden. Wil je weten hoe je eigen kantoorpand het beste verduurzaamd kan worden? Schrijf je dan snel in voor die game! https://gebouwinzicht.nl/gideonenergietransitiegame/

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren