Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Ga 30 juni na de Grote Buurt Spektakelshow naar huis met trukendoos aan ideeën!

3 maart 2022

Kom op 30 juni naar de Dag van de Bewoner en ontdek hoe je contact kunt maken met bewoners, ook in kwetsbare wijken, mét hulp van de creatieve industrie.

Het programma is gevuld met inspirerende sprekers, aanjagers én praktijkvoorbeelden. Zo gaan we interactief aan de slag met een aantal casussen. Projecten waarbij de creatieve industrie helpt om bewoners te inspireren, prikkelen en te verleiden. Ga na deze middag met een trukendoos gevuld aan ideeën aan de slag in jouw buurt.

Stel je voor: een buurt is dringend aan groot onderhoud toe, maar als corporatie heb je géén idee wat bewoners willen en waar wel of geen draagvlak voor is. En als je een inspraakavond organiseert, of een enquête uitzet, reageert alleen het beperkte groepje mensen dat altijd al reageert.

De inzet van kunstenaars is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je voor een renovatie opgave staat. Toch is dat precies wat de corporatie deed in het geval van ‘Drents Dorp’ een buurt waar veel mensen woonden met een lage meldingsbereidheid en een wantrouwen richting instituties.

Drie kunstenaars trokken als onafhankelijke partij de buurt in en slaagden erin het vertrouwen van de bewoners te winnen en dat leidde tot bewonersavonden op straatniveau. Waarbij de opkomst per straat gemiddeld 80% was.

Kom met je team of buurtgenoten!
De Dag van de Bewoner is dit keer omgedoopt tot De Grote Buurt Spektakelshow. We maken er 30 juni daarom echt een feestje van. Verwacht naast inspirerende inhoud óók theater, humor, lekker eten en drinken en een heleboel gezelligheid. Zie het dus ook gewoon als een héél leuk uitje, ook voor je hele team of samen met je buurtgenoten, we hebben namelijk genoeg popcorn!

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via www.renda.nl/dvdb. Kosten bedragen 295 euro voor partners en leden met een compleet lidmaatschap en 445 euro voor niet-leden. Voor bewoners is deze dag gratis. Heb je vragen of lukt het inschrijven niet? Stuur dan een mailtje naar aanmeldingen@aeneas.nl of bel 073-2051010, dan maken wij je inschrijving(en) in orde.

Reacties

Renda ©2023. All rights reserved.
Gluren bij de buren

Duurzaamheid zit in 3 facetten bij deze 'buurman': in innovatie, in sociale en duurzame inzetbaarheid en in grondstoffen. 

Sluit gratis online aan

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren