Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Experts in samenwerken

7 november 2018

Leermeester Chris (53), projectleider bij De Variabele, gooit leerlinge Anne-Lotte in eerste instantie in het diepe. "Je leert het meest door het zelf te doen. Hier heeft ze een omgeving waarin ze beschermd kan klooien zoals ik dat noem. Zo komt ze zelf met idee├źn, in plaats van dat ik alles voorkauw. Dat zorgt ervoor dat ze over 10 jaar zelf projectleider is."

Anne-lotte Pott (19) loopt van medio augustus tot begin mei volgend jaar stage bij De Variabele. Het is haar afstudeerstage van de opleiding Projectmanagement Vastgoedonderhoud. In deze 8 maanden wil Anne-lotte de rode draad van Resultaatgericht Samenwerken (RGS) onder de knie krijgen. Hiervoor is ze in de leer bij Chris van Dijkhuizen, die zelf al 28 jaar bij De Variabele werkt. “Van die 28 jaar ben ik al zo’n 14 jaar met RGS bezig. En eigenlijk daarvoor al, want ik ben altijd voorstander geweest van werken met vaste partijen. Zo kun je een relatie opbouwen, hoef je niet elke keer opnieuw je werkwijze en visie uit te leggen en zijn de lijntjes kort. Nu werken we gemiddeld per project met zo’n 6 à 7 partners samen,” aldus Chris.

Projectoverstijgende zaken

De term RGS kende Anne-lotte al wel voordat ze aan haar afstudeerstage begon. “Ik had er op school al wel over gelezen. Maar door deze stage wordt het echt concreet. Dat vind ik erg leuk.” RGS is wel veel breder dan Anne-lotte had verwacht. “We leren op school vooral veel over afwerkingstechnieken, maar hier leer ik ook over bijkomende zaken zoals bijvoorbeeld een flora en fauna onderzoek dat uitgevoerd moet worden voorafgaand aan een renovatie.” Omdat voor RGS projectoverstijgende zaken als proces en visie van belang zijn wordt Anne-lotte hierin door De Variabele ook nadrukkelijk meegenomen.

Per fase van RGS heeft Anne-lotte een aantal leerdoelen opgesteld. “Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met een project waarbij 11 complexen gerenoveerd worden en breng ik in kaart welke partner wat precies doet. Daarnaast kijk ik mee naar de begroting.”

Goed communiceren

Chris is erg blij met zijn stagiaire: “Anne-lotte is erg gecommitteerd en wil haar werk goed doen. Ze probeert eerst zelf antwoorden te vinden voor ze aan de bel trekt.” Anne-lotte wordt opgeleid voor een middelmanagement functie en daarbij is het belangrijk dat je zowel met directie management als met de werkvloer goed kunt communiceren. “Ik vind het niet moeilijk om met mensen te praten gelukkig”, vertelt ze. Dat valt ook Chris op. “Opdrachtgevers vinden het leuk als ik haar meeneem naar projecten en ook bij werkbesprekingen zie ik dat andere partijen haar meteen opnemen.”

Leermeester: Chris van Dijkhuizen
Leerling: Anne-lotte Pott
Opleiding: Projectmanagement Vastgoedonderhoud (Nimeto Utrecht)
Leerbedrijf: De Variabele

Reacties

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren