Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Energieambities realiseren

23 mei 2018

Hoe kun je energieambities realiseren bij bewoners die hier niet om vragen? Anke van Hal en Margriet Margriet van Lidth de Jeude keken naar deze, en andere vragen vanuit de gedrags- en organisatiewetenschappen. Welke mechanismen hieruit kunnen worden benut omĀ een structureel versnelde toepassing van energiereducerende concepten in de bestaande woningbouw te realiseren? Dit en meer staat op het programma tijdens ons Kennisatelier op 14 juni.

Volgens Van Hal en Lidth de Jeude liggen de succesfactoren om energieambities te realiseren in de samenwerking met veel verschillende partijen:

  • het uitspreken van een gezamenlijke ambitie door de aanbieder en corporatie ipv het presenteren van een kant en klaar plan
  • bewoners inspraak en opties geven en het project starten met het uitspreken van een gezamenlijke ambitie
  • voortdurend ambities en verwachtingen managen en bijstellen

Op de website van HomeMates vind je een 'kennisbommetje', met meer informatie over het neerleggen van ambitie en het managen van verwachtingen.

Wat vinden professionals hiervan?

Wil je graag meer horen over dit onderwerp?

Kom dan op 14 juni naar het Kennisatelier Gedragswetenschap én renovatie, waar Anke van Hal en Margriet Lidth de Jeude kennis van gedrags- en organisatiewetenschap zullen koppelen aan de specifieke opgave van een renovatie in bewoonde staat met een hoge energieambitie

Meer kennisbommetjes?

Op de website van HomeMates vind je meer kennisbommetjes over thema's als belangen behartigen, de bewoner als meebeslisser en omgang met weerstand: www.homemates.nl/kennis-en-toepassingen/.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren