Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Endule stelt zich voor

25 oktober 2023

1. Wat is Endule voor een bedrijf?

Endule is een bedrijf met mensen die vanuit een missie de materialen en energietransitie verder helpen. Met praktijkkennis uit de bouw- en installatiechniek en een breed netwerk opereren wij in Nederland en Europa op het gebied van advies, ondersteuning bij de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad. Voor gemeenten, particulieren  en corporaties. Maar zijn ook procesondersteuners bij complexe transitie/ verandervraagstukken in de materialen- en energietransitie

2. Welk van de Renda thema's vinden jullie het belangrijkst en waarom?

Uiteraard is onze focus op de gebouwde omgeving, dat is waar wij ook voor gaan en staan. De gebruiker centraal, schaalbare, gewilde oplossingen die voor iedeen betaalbaar zijn vinden wij onderwerpen die ons aanspreken.

3. Hoe helpen jullie de sector vooruit?

Om de verduurzaming van Nederland waar te maken kruipen we nog door het sleutelgat. Maar onze kern is het leveren van kennis en inzicht uit de praktijk, dat is hoe wij de sector vooruit helpen. 

4. Wat is jullie toekomstvisie voor de bestaande bouw? Wat zou de sector beter moeten doen?

Nog vóór 2030 is het normaal om iedere woning te ‘renoveren’ op een biobased en natuurinclusieve manier. De waarde van natuurlijke oplossingen in termen van comfort, gezondheid en materiaaleigenschappen zijn dan in de sector verankerd. De ketens in de bestaande bouw zijn vandaag de dag ingericht op beheer en behoud. De energie- en materialen transitie vraagt dus een integrale blik en soms ook een re-design van het geheel. De sector moet die stap in zijn geheel nog gaan zetten. Al zijn er hele mooie voorbeelden aan het ontstaan.

5. Wat wil je nog kwijt?

Onze handen jeuken om te leren van het netwerk van Renda en onze inzichten te delen.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren