Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Een tijdelijk thuis realiseren

17 juni 2019

Ruben Oraile is oprichter en projectleider bij Moving-In, specialist in het stofferen en meubileren van logeer- en rustwoningen. Namens Moving-In beantwoordt hij de vijf vragen van het welkomstinterview.

1. Wat is Moving-In voor bedrijf?

Moving-In is hét adres voor woningbouwcorporaties en aannemers als het gaat om stofferen en meubileren van logeer- en rustwoningen tijdens renovatieprojecten.

Ons grootste doel is woonconsulenten en uitvoerders te ontlasten op het gebied van logeer- en rustwoningen. We dragen zorg voor de wand-, vloer- en raamafwerking en meubileren vervolgens de woning volledig van A tot Z. Ook aanvullende diensten zoals internet en televisie pakken we op. Door alle zaken op dit gebied uit handen te nemen kunnen woonconsulenten en uitvoerders zich focussen op andere zaken binnen het project.

We zijn een jong en snelgroeiend interieurverhuurbedrijf met enthousiaste medewerkers die een passie hebben voor renovatiemarkt. Opererend vanuit het mooie Twente bedienen we heel Nederland en een stukje Duitsland.

2. Welke van de Renda-thema's vinden jullie het belangrijkst en waarom?

Het thema communicatie en bewoners centraal vinden wij het belangrijkst. Het centraal stellen van de bewoners staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Het is ons doel om het gezinnen zo aangenaam mogelijk te maken tijdens hun verblijf. Een logeerwoning moet niet alleen functioneel worden ingericht, we willen tevens een tijdelijk ‘thuis’ realiseren waar gezinnen zich kunnen ontspannen tijdens een hectische overbruggingsperiode. Door bewoners proactief te informeren over wat ze kunnen verwachten voor, tijdens en na hun verblijf scheppen we helderheid en weten bewoners waar ze aan toe zijn.

Samen met Renda-partners hopen we door verschillende inzichten een nog beter beeld te krijgen van de bewoner, corporatie en aannemer. Ons doel is kennis delen, aansluiting vinden en een bijdrage leveren aan een optimale bewonerstevredenheid op het gebied van tijdelijke huisvesting.

3. Hoe helpen jullie de sector vooruit?

We helpen de sector (althans ons kleine deeltje in het veel groter geheel) vooruit door met onze aanpak voor logeer- en rustwoning het verschil te maken in efficiency en effectiviteit. Dankzij jarenlange ervaring weten we welke aspecten er nodig zijn om op een duurzame manier een optimale invulling te geven aan de inzet van logeerwoningen.

Duurzaam ondernemen speelt hierin een belangrijke een rol. We zorgen ervoor dat meubelen een langere productlevenscyclus kennen dan normaal in de branche. We steken veel tijd en energie in re-pair, re-use, re-purpose en re-cycle.

4. Wat is jullie toekomstvisie voor de bestaande bouw? Wat zou de sector beter moeten doen?

Wat de sector beter zou moeten doen durf ik vanuit onze positie niet te zeggen, we zijn niet zo direct betrokken bij het bouwproces en de besluitvorming. Als Moving-In komen we bij ontzettend veel grote en kleine onderhoudsprojecten in het land. Wat ons enorm aanspreekt zijn projecten waarbij het circulaire gedachtengoed sterk in het bouwproces is terug te zien. Waarbij bewoners heel actief betrokken zijn tijdens de renovatie. De bewoners ‘ondergaan’ vaak een project. Zijn er manieren waarop bewoners kunnen bijdragen aan het project? Zo zagen we eens dat een corporatie geen schoonmaakbedrijf inschakelde maar bewoners kon enthousiasmeren over het beheer en schoonmaak van de logeerwoningen tijdens mutaties.

5. Wat wil je zelf nog kwijt?

We zijn ontzettend blij met het kennisnetwerk Renda en het partnerschap. We hopen vanuit onze invalshoek toegevoegde waarde te kunnen leveren voor andere partners tijdens events en meetings.

Reacties

Renda ©2023. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren