Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Een nieuwe jas

9 januari 2019

Gisteren is de Isolatie Uitdaging gestart, een wedstrijd gericht op het verbeteren en versnellen van de verduurzaming van sociale huurwoningen. De uitdaging is een initiatief van woningcorporaties Bo-Ex, Mitros en Portaal. De drie corporaties dagen de markt uit om de beste oplossing voor gevelisolatie te ontwikkelen. Iedereen kan tot en met 3 april een idee indienen. Winnaars krijgen in totaal ? 70 aan innovatiegeld om hun oplossing verder te ontwikkelen in proefwoningen van de corporaties.

Samen bezitten Bo-Ex, Mitros en Portaal bijna 90.000 sociale huurwoningen. De verduurzaming hiervan begint bij de energievraag verlagen door goede gevelisolatie, ‘een nieuwe jas’. Een betaalbare oplossing om gevels van alle typen woningen sneller, beter en met minder overlast te isoleren. Tevens blijft de energierekening voor meer huurders betaalbaar met betere gevelisolatie.

Op zoek naar een doorbraak

De huidige materialen en technieken voor gevelisolatie zijn ingrijpend om aan te brengen, geven overlast voor bewoners, zijn niet milieuvriendelijk en hebben te hoge kosten. Met De Isolatie Uitdaging willen de drie corporaties een doorbraak realiseren in gevelisolatie. Zij dagen de markt uit om te komen met een innovatieve oplossing. Een gevelisolatie met een hoge isolatiewaarde die duurzaam verwarmen met lagetemperatuurverwarming mogelijk maakt. Die ook betaalbaar is en met weinig overlast is aan te brengen.

Deelname

Iedereen kan meedoen aan de uitdaging: aannemers, installateurs, technici, universiteiten, hogescholen, ontwikkelaars, fabrikanten, andere organisaties en individuen. Geïnteresseerden kunnen hun voorstel tot 3 april 17.00 uur indienen via www.isolatieuitdaging.nl. Daarna beoordeelt een vakkundige jury onder leiding van Diederik Samsom de voorstellen. Op 25 juni is de finale en worden de winnaars gekozen. De drie woningcorporaties stellen een totaalbedrag van € 70.000 aan innovatiegelden beschikbaar, waarmee winnaars hun oplossing verder kunnen ontwikkelen en eventueel kunnen testen in proefwoningen van de corporaties.

Sympathisanten

Ook andere woningcorporaties zijn betrokken bij De Isolatie Uitdaging. Zij zijn sympathisant en winnende oplossingen worden ook in woningen van deze corporaties getest en/of toegepast. De sympathisanten vormen samen met de initiatiefnemers een kennisplatform voor andere woningcorporaties. De sympathisanten: Eigen Haard, de Alliantie, Zayaz, Woonwaard, Staedion, Havensteder en de samenwerkende woningcorporaties van het Regioplatform Woningcorporaties Utrecht (RWU).

Meer weten?

Wil je meer weten en zien waar deze uitdaging over gaat? Kijk eens naar deze animatie: https://youtu.be/wZdARGB0g7I
Meer informatie over De Isolatie Uitdaging is de vinden op www.isolatieuitdaging.nl

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren