Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Een doorgroei-leerling

5 maart 2019

Leerling Mark ten Brinke (21) werkt al ruim vijf jaar bij Hemink Groep B.V. Hij begon hier als schilder via de opleiding van Schilder^sCool. Inmiddels wil hij graag opgeleid worden tot werkvoorbereider. Hiervoor is hij in de leer bij Laurens Veen (27).

Tekst: Monique Hoeve

Laurens werkt zelf als Uitvoerder Groot onderhoud / Renovatie bij Hemink. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op de bouwplaats. Hij bewaakt de voortgang van de werk­zaamheden binnen het project en ziet toe op de naleving van de veiligheid, gezondheid en mili­eunormen.

Vrijheid

Laurens begeleidt Mark nu ruim een half jaar. Het is een taak die hem goed ligt: “Naast de omgang met bewoners vind ik het begeleiden van vakmensen op de werkvloer één van de leukste aspecten van mijn werk.” De leermeester geeft zijn leerling steeds meer vrijheid om werkzaamheden zelfstandig uit te voeren, terwijl hij zelf vanaf de zijlijn meekijkt. “Ik geloof in hem en wil hem meer zelfvertrouwen geven en een goede ontwikkeling door laten maken door hem zelfstandig aan het werk te zetten”, aldus Laurens. Zo behoren het voorbereiden van bestellingen, het uitvoeren van warme opnames, het uitvoeren van timmer- en schilderwerkzaamheden en waar nodig het wijzigen van de planning op dit moment al tot het takenpakket van Mark.

Mark is op zijn beurt ook erg blij met Laurens als leermeester. “De vrijheid die Laurens mij geeft vind ik erg prettig. Ik weet dat ik altijd terug kan vallen op Laurens, waardoor ik vol vertrouwen mijn taken in eerste instantie zoveel mogelijk zelfstandig uitvoer.” Wat dat betreft zijn de mannen een goed duo.

Doorgroeimogelijkheden

Dat Mark doorgroeit van schilder naar werkvoorbereider is een mooi voorbeeld van de mogelijkheden binnen Hemink. “We krijgen echt de ruimte om onszelf te ontwikkelen. Daarnaast krijgen we veel vrijheid en verantwoordelijkheid om de zaken zoveel mogelijk op onze eigen manier te regelen. Toen ik als 21-jarige bij Hemink begon kreeg ik direct een renovatieproject onder mijn hoede waarbij ik alles zelf mocht regelen. Ik werd meteen in het diepe gegooid. Dat vond ik geweldig. Er heerst hier een mentaliteit van aanpakken en gewoon doen. Dat past erg goed bij mij”, vult Laurens aan.

Ook Mark heeft het goed naar zijn zin bij Hemink. “Ik werk met hele fijne collega’s, waardoor er echt een teamgevoel heerst. Daardoor kom ik elke dag met plezier naar mijn werk.”

Leermeester: Laurens Veen
Leerling: Mark ten Brinke
Opleiding: Uitvoerder (Nimeto Utrecht)
Leerbedrijf: Hemink Groep B.V.

Reacties

Marc ten Brinke (l) en Laurens Veen. Beeld: Hemink Groep
Renda ©2021. All rights reserved.
Dag van de Bewoner

Hoe betrek je bewoners bij jouw opgave? Kom op 25 november
naar de Dag van de Bewoner en
laat je inspireren!

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren