Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Dag van de Bewoner

14 september 2021

Zie je buurten steeds kwetsbaarder worden en vind je het moeilijk om in contact te komen met iedereen en te weten wat er speelt? Komen elke keer dezelfde mensen op een bewonersavond en leveren enquêtes geen respons op? Moet je trekken en sleuren om draagvlak te krijgen voor jouw ideeën? Bestaat 80% van de telefoontjes die je krijgt uit klachten? Dat kan anders! Kom op 25 november naar de Dag van de Bewoner en ontdek hoe je al deze vraagstukken aan kunt pakken met behulp van de inzet van de creatieve industrie.

We hebben allemaal met bewoners te maken in ons dagelijks werk. Of je nu als woonconsulent dagelijks bij bewoners over de vloer komt, of juist als gebiedsontwikkelaar plannen ontwikkelt om de leefbaarheid in een wijk te verbeteren. Maar ook als aannemer, adviseur of leverancier wanneer je in opdracht woningen in bewoonde staat verduurzaamt. In de kern streven we allemaal naar hetzelfde: een buurt die leefbaar is, waar mensen zich thuis voelen, in en om hun woning.

Iedereen die er eens geweest is, weet dat de Dag van de Bewoner dé dag is waar je heen moet komen als je iets met bewonersparticipatie van doen hebt. Het programma is gevuld met inspirerende sprekers, aanjagers én praktijkvoorbeelden. Zo gaan we interactief aan de slag met een aantal casussen. Projecten waarbij de creatieve industrie helpt om bewoners te inspireren, prikkelen, verleiden, ontmoeting tot stand te brengen en informatie uit de haarvaten van de buurten boven tafel te krijgen. Benieuwd naar een voorbeeld? Lees dan op pagina 24 meer over Café Mediterrané. De komende periode delen we meer van dit soort voorbeelden op onze website.

Wat haal je uit deze dag?
Aan het einde van deze dag heb je concrete handvatten om:

  • In contact te komen met bewoners die je normaal niet bereikt
  • De gevoelstemperatuur te meten: hoe gaat het met een buurt?
  • Informatie op te halen uit buurten en de behoeftes van bewoners
  • Een vertaalslag te maken voor het aanpakken van zaken als de leefbaarheid, criminaliteit en overlast in de buurt
  • Ervoor te zorgen dat iedereen meedoet, of het nu gaat om draagvlak creëren voor een renovatie, het ontwikkelen van een gebiedsvisie of het organiseren van een leuke activiteit in de buurt

 

Kom met je team!
De Dag van de Bewoner hebben we dit jaar omgedoopt tot De Grote Buurt Spektakelshow. Dit jaar pakken we grootser uit dan ooit. Niet alleen omdat we blij zijn dat we jullie weer in levende lijven zien, maar ook omdat dit alweer onze vijfde editie van de Dag van de Bewoner is: ons jubileum!

Afgelopen periode konden er door corona minder activiteiten georganiseerd worden. We werkten allemaal thuis en zagen weinig andere mensen. Nu we weer wat meer buiten de deur komen willen we er op 25 november echt een feestje van maken. Verwacht naast inspirerende inhoud óók theater, humor, lekker eten en drinken en een heleboel gezelligheid. De Dag van de Bewoner is dus ook gewoon een héél leuk dagje uit voor je hele team naartoe te komen.

Neem ook bewoners mee
Dit jaar stoppen we nog meer aandacht in de mix van deelnemers. Zo nodigen we jou uit om bewoners mee te nemen naar de Dag van de Bewoner. Ook bewonersorganisaties of buurtinitiatieven kennen zo hun eigen uitdagingen. Op 25 november willen we hen graag inspireren met verrassende ideeën om meer buurtbewoners te betrekken of om leuke activiteiten te organiseren in de buurt.

Meer informatie of aanmelden via www.renda.nl/dvdb

Reacties

Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren