netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Duurzame klimaatplafonds

di 3 maa 2020

Renda-partner OC Autarkis heeft de krachten gebundeld met Hunter Douglas Architectural om innovatieve plafonds te creëren, die warmte benutten wanneer dat nodig is en kantoorgebouwen afkoelt tijdens warmere maanden, zonder de noodzaak van leidingen en water.

Deze plafonds, genaamd C3 PCM klimaatplafonds, die ook gebruikt kunnen worden bij renovatie en transformatie van kantoorpanden, zijn voorzien van PCM-cassettes. Deze cassettes zijn gevuld met een milieuvriendelijke zoutoplossing en geprogrammeerd om een bepaalde temperatuur te handhaven. De geprogrammeerde temperatuur van de zoutoplossing zorgt ervoor dat warmte uit de omgeving kan worden opgenomen en opgeslagen, om vervolgens in koudere periodes weer te worden gebruikt.

Esthetische oplossing gezocht

De PCM oplossingen werden al geruime tijd aangeboden door OC Autarkis. Voor de toenemende vragen vanuit architecten en ontwerpers over verschillende montagesystemen en stijlen is de samenwerking gezocht met Hunter Douglas Architectural, kenner op het gebied van esthetische plafonds. Het plafond verzekert het hele jaar door een consistentere kamertemperatuur, dringt de energiekosten terug en levert een lagere CO² op.

Verschillende soorten

Momenteel zijn er drie soorten C3 PCM plafonds ontwikkeld. Het C3 PCM tegelplafond biedt toegang tot het plenum voor onderhoud of reparatie van geïnstalleerde voorzieningen. Deze tegels zijn getest op brandveiligheid in overeenstemming met DIN EN 13501-1. Er is ook het C3 PCM paneelplafond, dat beschikbaar is voor standaard roosteropties. Het C3 PCM brede paneelplafond wordt als ondersteunend systeem geïnstalleerd, zodat de architect een metalen plafond kan ontwerpen met meerdere designopties. De plafondpanelen zijn voorzien van een dichte C-verbinding.

Een stabiel binnenklimaat

Terry Woudenberg, project adviseur bij Hunter Douglas Architectural: “De samenwerking met OC Autarkis heeft geresulteerd in een klimaatplafond dat voldoet aan de toenemende vraag naar duurzamere opties. Het aluminium plafond creëert, in combinatie een geconditioneerde luchtstroom, een stabiel binnenklimaat.”

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren