Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Op zoek naar duurzaam alternatief voor cv-ketel

5 september 2019

De acht Brabantse corporaties uit het samenwerkingsverband Lente hebben grote ambities voor wat betreft duurzaamheid. Hun opgave is om de gehele woningvoorraad aardgasvrij en C02-neutraal te maken. Daarvoor hebben zij betere oplossingen voor de individuele cv-(combi)ketel nodig. Met De WarmteWissel dagen ze partijen uit om met een goed alternatief te komen.

Jaarlijks vervangen de acht corporaties bij circa 5.000 woningen individuele CV-(combi)ketels. Zij zoeken naar een duurzame oplossing voor deze ketels. Een compacte oplossing met een minimaal 80% CO2-reductie ten opzichte van de huidige CV-(combi)ketel, minder of geen aardgasgebruik, betaalbaar en eenvoudig in gebruik.

Om deze transitie te kunnen maken met een neutrale impact op de woonlasten van de huurders, roepen de Lente-corporaties [markt]partijen op mee te doen aan De WarmteWissel; de zoektocht naar een alternatief voor de individuele cv-ketel die met neutrale energielasten voor bewoners minder of geen aardgas verbruikt. Dat betekent CO2 UIT en WARMTE AAN. Zo makkelijk zou het moeten gaan. De corporaties stellen dat de huurders er niet op achteruit mogen gaan, qua energielasten en comfort.

Alle (technische) informatie is beschikbaar via warmtewissel.nl.

De beste oplossingen van De WarmteWissel
Inzendingen worden beoordeeld door een vakjury. Uit de inzendingen worden de beste oplossingen geselecteerd voor de finale. Tijdens deze finale wordt de uiteindelijke winnaar gekozen. Voor finalisten is er in totaal € 70.000 beschikbaar als vergoeding.

Het doel is om in 2020 de winnende oplossing(en) in proefwoningen van de corporaties te testen. Bij een positief resultaat wordt opgeschaald en de oplossing breder toegepast.

Deelname aan de WarmteWissel kan tot uiterlijk 3 december. In januari worden de finalisten bekend gemaakt. De finalisten krijgen gelegenheid om op 5 maart hun voorstel te presenteren aan een groot publiek. Dan zal ook duidelijk worden wie De WarmteWissel wint.
 

Samenwerkingsverband Lente

Lente is een samenwerkingsverband tussen acht Brabantse woningcorporaties: Alwel, Area, BrabantWonen, Casade, Stadlander, Tiwos, WonenBreburg en Zayaz. Samen bezitten de corporaties 100.000+ woningen, waar mensen betaalbaar wonen. Lente werkt samen, daagt uit en verbindt vanuit een maatschappelijke opgave.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren