netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Duco wint Batibouw Award 2020

woe 4 maa 2020

Op Batibouw in Brussel werden de Belgian Building Awards uitgereikt. De awards bekronen professionals en exposanten voor verschillende prestaties. Renda-partner Duco wist met de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco de felbegeerde Eco Award, een prijs voor de onderneming met het meest milieuvriendelijke product voorstelt, in de wacht te slepen.

Met de DucoBox Eco focust Duco op gezinnen die hun woning stap voor stap willen verduurzamen. De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming en sanitair warm water. De ventilatiewarmte-pomp wordt gekoppeld aan een combiketel met boilervat, waardoor het gasverbruik van een woning met 60% daalt. Richting de toekomst is de DucoBox Eco technisch makkelijk uit te breiden van hybride naar all-electric door het toevoegen van een buffervat.

Extra motivatie

In een eerste reactie laat Hendrik Dejonghe, marketing manager bij Duco, weten: “In deze tijden is het bewustzijn voor het klimaat groot en wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Een hybride ventilatiewarmtepomp met elektronisch gestuurde ventilatieroosters is de ideale vorm van ventilatie én verwarming van een woning. Deze award beloont het harde werk van het 30-koppige R&D team en geeft extra motivatie om te streven naar duurzame en innovatieve ventilatieconcepten.”

Het beste van 2 ventilatiewerelden

Duco beschikt over een volledig gamma ventilatie-units voor zowel systeem C als D. Tijdens Batibouw laat het bedrijf het beste van deze twee ventilatiewerelden zien met enkele nieuwigheden. Met de komst van een nieuw, elektronisch toevoerrooster is de update van het DucoTronic System, in combinatie met de energiezuinige ventilatiebox DucoBox Focus of DucoBox Silent Connect, een feit. Binnen systeem D wordt de lichte en compacte WTW-unit DucoBox Energy Comfort voorgesteld. Een bezoek aan de beurs meer dan waard dus!

Ontdek de DucoBox Eco en andere innovaties van Duco nog tot zondag 8 maart in Paleis 12 tijdens Batibouw in Brussel.

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren