netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

De Toolbox: verplicht nummer of gezellig samenzijn?

ma 16 apr 2018

De veiligheid op de bouwplaats is een basisvoorwaarde om goed te kunnen werken. De Toolbox-meetings zijn dat dus ook, maar eerlijk gezegd zijn ze voor velen vooral ook een verplicht nummer. De video's kijken, er met elkaar over praten, vragen beantwoorden en weer aan het werk. Terwijl die meetings in nog veel meer opzichten waardevol zijn. Vanwege de inhoud, maar ook omdat je dan allemaal bij elkaar zit.

Uitvoerder Michel van der Heijden van KnaapenGroep zag een kans om meer te doen met de Toolbox-meeting. En zo geschiedde: de Toolbox-meeting is nu een Toolbox-lunch met broodjes, drankjes en echte aandacht voor elkaar.

“Dit is typisch zoiets waarvan we nu denken: waarom hebben we daar niet eerder aan gedacht?” vertelt van der Heijden. “Want Toolbox-meetings zijn momenten van samenzijn met medewerkers die mede de veiligheid op de bouwplaats bewaken, maar ook iedere dag bij de bewoners thuis komen. Zij weten wat er speelt en kunnen bijvoorbeeld ook helpen bij signalering. Daarbij: wij zijn trots op deze mannen. Ze zijn belangrijk voor ons en de bewoners zijn over hen altijd tevreden. Maar hoe vaak vertellen we ze dat eigenlijk echt?”

Het verplichte met het aangename combineren

KnaapenGroep besloot daarom het verplichte met het aangename te combineren door een Toolbox-lunch te organiseren. Een lunch met lekker en gezond eten en drinken, want ook duurzame inzetbaarheid is voor Knaapen belangrijk. Maar bovenal ook een lunch met tijd om met elkaar te praten.

Onlangs werd de eerste Toolbox-lunch begeleid door Anneke Knaapen, die niet alleen als bewonersbegeleider actief is, maar ook vragen van de mannen op de bouwplaats beantwoordt. Deze vragen hoeven niet direct met het project te maken te hebben. Naast veiligheid kwamen ook andere onderwerpen aan bod, zoals die duurzame inzetbaarheid.

Anneke Knaapen met de Toolbox-lunch

"Echt iets voor de jongens"

De reacties op deze eerste Toolbox-lunch waren positief. Van der Heijden: “Het is echt iets speciaals voor de jongens. Ze worden gehoord en dat is heel fijn.” Ook de opdrachtgever was bij deze eerste Toolbox-lunch en hem viel de goede sfeer, de oprechte interesse en betrokkenheid op. “Kortom: een waardevolle verandering dat onze Toolbox-meetings nu uitgebreide lunches zijn. We raden andere bedrijven absoluut aan om dit ook te proberen”, zo besluit van der Heijden.
 

Reacties

I discovered your blog web site website on the search engines and check several of your early posts. Always sustain up the very excellent operate. I lately additional increase Rss to my MSN News Reader. Looking for toward reading much far more on your par - I discovered your blog web site website on the search engines and check several of your early posts. Always sustain up the very excellent operate. I lately additional increase Rss to my MSN News Reader. Looking for toward reading much far more on your par 22 april 2018 18:12

I discovered your blog web site website on the search engines and check several of your early posts. Always sustain up the very excellent operate. I lately additional increase Rss to my MSN News Reader. Looking for toward reading much far more on your part later on! dgfaeekdekkkkeae

bekijk ook

Nieuws

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren