jouw kennisnetwerk voor de bestaande bouw

RendakaffeeDe regiecorporatie (VOL)

23 maart 2017

Steeds meer corporaties ontwikkelen (soms) langzaam in de richting van een zogenoemde regiecorporatie. Een kleine organisatie die veel door de markt laat uitvoeren en vooral haar tijd inzet om prestatieafspraken te maken, de kwaliteit te waarborgen en risico’s af te dekken. Een zeer actueel thema is de verduurzaming van het woningbezit. Wat laat je door marktpartijen doen, welke garanties heb je en welke risico’s kleven eraan als je dit uitbesteedt? De nieuwe woningwet verplicht corporaties om de tafel te gaan zitten met gemeenten en huurdersorganisaties. Verwante onderwerpen zijn: ketensamenwerking, professioneel opdrachtgeverschap en bewoners aan het woord.

Voor wie

Het event is bedoeld voor corporaties die al regiecorporatie zijn en de corporaties die in transitie zijn, richting de regiecorporatie. Zij kunnen van elkaar leren door elkaar te bevragen over wat het betekent om een regiecorporatie te zijn en/of hoe daar te komen. Ook gemeenten, energiecorporaties en architecten kunnen een waardevolle bijdrage leveren.

Kosten

Dit event is gratis voor Renda-partners en leden. Lid worden kan natuurlijk altijd. Bekijk onze lidmaatschappen in de webshop

DISCLAIMER. WIJ BEHOUDEN ONS HET RECHT VOOR AANMELDINGEN TE SELECTEREN OM EEN JUISTE SAMENSTELLING VAN DEELNEMERS TE KUNNEN WAARBORGEN. ER IS NOG EEN AANTAL CORPORATIEPLEKKEN BESCHIKBAAR. VERDER IS UW AANMELDING (HELAAS) ONDER VOORBEHOUD. 

details

  • Tijd 12.00-18.00 uur
  • Locatie Centrum Den Bosch
  • Onderwerp De regiecorporatie en het risicomanagement dat daarbij komt kijken. Daarbij zoomen we in op de opgave om voor 2030/2050 het corporatiebezit te verduurzamen.
  • In samenwerking met Orly en Endevoets
  • Kosten Gratis voor Renda-partners en leden. Lid worden kan natuurlijk altijd.

Programma

  • 12.00 uurOptioneel: Rondleiding langs een aantal projecten in het centrum van Den Bosch
  • 13.00 uurInloop
  • 13.30 uurStart programma
  • 17.00 uurBorrel

Aanmelden voor dit event?

Reacties

John van Orsouw - Kemkens Groep 21 februari 2017 15:52

bij deze meld ik me aan

Henri Elsen - Kemkens Groep 20 februari 2017 07:00

zeer actueel

Joep Kemkens - Kemkens Groep 19 februari 2017 13:28

Bij deze mijn aanmelding

Bas Verhulsdonk - Itho Daalderop 17 februari 2017 08:35

Beste, Hierbij meld ik me aan voor bovengenoemde bijeenkomst. mvg. Bas Verhulsdonk

John van Balkum - Gebroeders van der Plas BV 16 februari 2017 13:50

Er wordt veel gepraat over de regiecorporatie. Groen West is hier een voorloper in. Onderwerp is zeer interessant en actueel.

Eric Aerts - Woonbedrijf SWS.Hhvl 19 januari 2017 14:38

Zeer geïnteresseerd in de opgave om voor 2030/2050 het corporatiebezit te verduurzamen. Onderwerp waar alle corporaties mee te maken hebben/krijgen. En natuurlijk bij mij om de hoek :)

Jan Marijnissen - Giesbers Rotterdam 18 januari 2017 12:15

Onderwerp spreekt mij aan, ben van de partij op genoemde datum en tijdstip.

Jan Franken - Alpro BV 17 januari 2017 16:42

Bijzonder interessant thema waarvoor ik graag een middag vrij maakt. Bij een renovatie aan de Copernicuslaan in 's-Herogenbosch is zeker al sprake van deze trend, daar werken zowel de Orly Endevoets groep als Alpro aan mee.

Copyright 2017 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren