Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Columns

De mutatierenovatiewoning

Veel corporaties worstelen met de zittende huurder en proberen op allerlei manieren de belangrijke 70% te halen, waardoor gestart mag worden met de grootschalige renovatie in een wijk. Of de bewoner hier nu op zit te wachten of niet, dat is vaak niet zo interessant. Daar gaan vaak ook de discussies over; zijn de huurders aan de voorzijde wel goed meegenomen in de renovatieopgave of is het meer door de strot gedrukt. En zo kunnen we nog wel even doorgaan als het gaat over klanttevredenheid bij grootschalige renovatie.

Daarom heeft Platform-x hier een nieuw concept voor bedacht: De mutatierenovatiewoning.

Maar wat houdt dat dan precies in? Elke woningcorporatie wil graag al maanden van te voren weten wat een renovatie gaat kosten. Dit kunnen ze dan namelijk goed begroten en opnemen in de (D)MJOP. Of het nu gaat om een renovatie naar label B of naar energieneutraal, alles is mogelijk waarbij Platform-X rekening houdt met no-regret maatregelen en als uitgangspunt de trias energetica aanhoudt. 

Hoe werkt dit dan precies? Een woningcorporatie levert de bestaande woninggegevens aan bij Platform-X. Op basis van de gewenste parameters verzorgt Platform-X dan een prijs voor de voorgenomen renovatie. De woning die aangeleverd wordt, is een woning die over een aantal jaren op de nominatie staat om te verduurzamen. De woning is nu nog verhuurd, maar doordat de prijs van de renovatie al vooraf bekend is, kan bij mutatie dit direct compleet uitgevoerd worden. Dit levert voor zowel de verhuurder als nieuwe huurder heel veel voordelen op.

Onderstaand plaatje schetst in vogelvlucht het principe om op deze wijze het bestaande grondgebonden bezit van de corporaties versneld te verduurzamen.

Wilt u meer weten? Stuur mij dan een bericht via Renda

Reacties

Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren