Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Events

Dag van de Circulariteit

Open Event 15 april 2021

Wil jij klaar zijn voor een circulaire toekomst en je verdiepen in dit thema? Meld je dan aan voor onze 
Dag van de Circulariteit. We trappen af op 15 april met een online kick-off, vervolgens krijg je vijf maanden lang inspirerende en inhoudelijke video's toegestuurd en in september gaan we verder in gesprek tijdens een fysieke bijeenkomst.

Op basis van input vanuit het netwerk hebben we de volgende deelonderwerpen uitgewerkt:

Circulariteit: een gezamenlijk doel, maar allemaal een ander perspectief – Van der Meijs
Kleine stappen, en durven benoemen wat er niet goed gaat. En je realiseren dat iedereen zijn eigen werkelijkheid heeft, ook en júist rondom circulariteit. Luc Reusken, Manager Duurzaamheid bij Van der Meijs neemt ons mee in de verschillende perspectieven rondom circulariteit. “Ja, we zijn het er allemaal over eens: circulariteit móet. Maar de verkokering zit ons in de weg.”

Hoe zorgen we ervoor dat er meer houtbouw toegepast wordt in corporatieprojecten? - Lente
Houtbouw mainstream maken: dat is wat acht Brabantse woningcorporaties nastreven. Zij zijn verenigd in het samenwerkingsverband Lente, samen goed voor meer dan 100.000 sociale huurwoningen. De aangesloten corporaties werken samen, dagen uit en verbinden op het gebied van verschillende thema’s, waaronder duurzaamheid en circulariteit. Momenteel doorlopen ze samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een speciaal reisprogramma Houtbouw. Door collectief te leren van individuele projecten maken ze gebruik van hun netwerk. Deze kennisdeling wil Lente met de RVO verder doortrekken binnen de sector: hoe zorgen we er met zijn allen voor dat houtbouw meer wordt toegepast?

Mining Concrete – New Horizon
Maak kennis met de toekomst van beton: Urban Mining Concrete. Met circulair beton zorgen we voor 63% minder CO2 ten opzichte van lineair beton. New Horizon neemt je mee door het productieproces. Van het oogsten van betonnen delen tot het eindproduct.

Circulaire, biobased sociale huurwoning – Optimus
Klein beginnen, en dan met steeds meer aanhakende partijen momentum creëren. Vanuit die gedachte startte NBArchitecten met Optimus, een circulaire, biobased sociale huurwoning. Zonder beton, baksteen, staal en glaswol. Maar bijvoorbeeld wél met vlas, en een bijbehorend nieuw toekomstperspectief voor boeren. Optimus is ontwikkeld samen met 4 corporaties: Bazalt Wonen, Compaen, KleurrijkWonen en Thuis en timmerfabriek Frank van Roij. “Als je denkt vanuit ons standaardidee van een woning, zijn de vooraf benoemde circulaire ambities vaak de eerste die sneuvelen. Optimus is wel hetzelfde gerecht, maar dan met totaal andere ingrediënten.”

Slim verduurzamen - Ballast Nedam Zuid
In 2025 wil de gemeente Eindhoven een 100% duurzame organisatie zijn zonder uitstoot. Daarom is het beheer en onderhoud van haar gebouwen op een bijzondere manier aanbesteed: Geen in beton gegoten contract, maar een samenwerking met de focus op het uiteindelijke doel. Er wordt ingezet op het verduurzamen van gemeentegebouwen rondom het Stadhuisplein, zoals het stadhuis en de stadhuistoren, op een slimme duurzame manier zodat het geen extra geld kost en bijdraagt aan de leefbaarheid van het stadshart. Duurzaamheid gaat daarin verder dan energieneutrale gebouwen of CO2 vermindering. De principes van The Natural Step worden hierbij als leidraad gebruikt. Jack Koch van Ballast Nedam Zuid vertelt je graag meer over dit bijzondere project.

Circulair bouwen samen met bewoners - Zayaz
Boschgaard is hét pioniersproject op het gebied van duurzaam bouwen en zelfwerkzaamheid in Den Bosch. Woongroep Boschgaard werkt hierbij samen met Zayaz. Binnen het project wordt voormalig buurthuis De Patio circulair getransformeerd naar 19 sociale huurwoningen en een buurtcentrum. Hierbij staan de bewoners zelf aan het stuur. In deze sessie nemen we je graag mee in de laatste ontwikkelingen in dit bijzondere project dat binnenkort wordt uitgevoerd.

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier. Kosten bedragen 295 euro voor partners en leden met een compleet lidmaatschap en 445 euro voor niet-leden. Heb je vragen of lukt het inschrijven niet? Stuur dan een mailtje naar aanmeldingen@aeneas.nl of bel 073-2051010, dan maken wij je inschrijving(en) in orde. 

Annuleringsvoorwaarden
Tot twee weken voor aanvang, van de eerste online bijeenkomst, van de Dag van de Circulariteit kun je kosteloos annuleren. In geval van annulering na twee weken tot 48 uur voor aanvang betaal je 50% van het inschrijfgeld. Bij annulering binnen 48 uur voor aanvang wordt het volledige inschrijfgeld in rekening gebracht. Jouw plaats mag altijd door een vervanger worden ingenomen.

Aanmelden voor dit event?

details

Datum & tijd

Donderdag 15 april 2021
15 april, 10.00u - 11.30u


Onderwerp

Circulariteit


Locatie

Online


Kosten

€ 295 voor partners en leden met een compleet lidmaatschap / € 445 voor niet-leden.

Renda ©2021. All rights reserved.
Wil jij klaar zijn voor een circulaire toekomst?

Kom dan naar de Dag van de Circulariteit. We trappen af op 15 april met een online kick-off.

Meld je nu aan

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren