Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Cradle to Cradle certificering voor raam- en deursystemen Kawneer

22 april 2020

Renda-partner Kawneer onderstreept zijn duurzame bijdrage als producent van 100% recyclebare aluminium profielsystemen met nieuwe C2C-certificaten. Sinds kort vallen de raam- en deursystemen binnen de Cradle to Cradle Certified Product Standard.

Met het upcyclen van materialen biedt Cradle to Cradle de ultieme bijdrage aan een circulaire economie. Dit sluit naadloos aan bij de integrale duurzame bedrijfsvoering van Kawneer, dat als producent van aluminium profielsystemen voor ramen, deuren, schuifpuien en vliesgevels vol inzet op duurzaam ondernemen. 
 
Met brons gecertificeerd
Eerder kregen de vliesgevels AA 100Q en AA 100Q H+ van Kawneer al respectievelijk het bronzen en zilveren C2C-certificaat. Inmiddels zijn ook de raam- en deursystemen RT72 reflex 1.2, 1.4 en 1.6, RT71 HI+ en RT82 HI+ met brons gecertificeerd. De certificering van de raam- en deursystemen is inclusief hang- en sluitwerk, anodisatie en poedercoating en geldt van de breedste tot de smalste vormgeving.
 
Aanmoediging tot verbetering
De certificeringen voor Kawneer zijn toegekend door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute, getoetst op meerdere categorieën en geldig voor twee jaar. Juist dat laatste stimuleert een voortdurend scherpe blik op de eigen bedrijfsvoering, vertelt André Smit, productmanager bij Kawneer. “Duurzaam ondernemen is een continu proces. Deze certificeringen tonen aan dat we daarmee op de goede weg zitten, maar moedigen vooral aan tot voortdurende verbetering. En dat laatste is wat we dagelijks doen. Intern, en zéker ook met onze partners.” 
 
Onderdeel van #thegreenframe 
Met de uitbreiding van C2C-certificeringen maakt Kawneer verder werk van het eigen concept #THEGREENFRAME, wat staat voor een duurzaam gevelsysteem als resultaat van een integrale duurzame bedrijfsvoering, van ontwikkeling tot aan productie. C2C-certificering, Passiefhuis-certificering, de recycleprogramma’s AR90 en AR100 en ook de ISO 14001-certificering: met #THEGREENFRAME bundelt Kawneer de laatste principes en standaarden voor verduurzaming.
 
De C2C-certificaten zijn de vinden op de website van Kawneer.

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren