Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Cradle to Cradle certificering™ op PCM verpakt in een HDPE paneel

22 mei 2020

PCM Technology, een dochterbedrijf van OC Autarkis B.V en Salcada B.V, heeft als allereerste in de wereld een Cradle to Cradle certificering? Zilver voor zijn PCM verpakt in een HDPE paneel behaald. Walter van Kampen (OC Autarkis) en Gerard Oortman (PCM Technology); "Met de Cradle to Cradle certificering? op Zilver niveau tonen we aan wat we al jarenlang weten: de fase overgangsmaterialen van PCM Technology zijn duurzaam en verantwoord. Zo laten we zien dat de PCM oplossingen voor vloer en plafond volledig duurzaam en milieubewust zijn opgezet."

Om tot de Cradle to Cradle certificering™ te komen is het gehele productieproces gecontroleerd op gezondheid en herbruikbaarheid van materiaal, het gebruik van groene energie binnen het productieproces, het watergebruik en de sociale rechtvaardigheid voor bijvoorbeeld omwonenden en medewerkers. Omdat de CSP PCM panelen oneindig gerecycled kunnen worden, past het perfect bij de Cradle to Cradle circulaire gedachte. De oplossingen van OC Autarkis voor de utiliteit (C3 PCM Klimaatplafonds) en de woningbouw (PCM klimaatvloeren) zijn uitgerust met de gecertificeerde PCM panelen. Het Cradle to Cradle Certified™ Zilver merk is een bevestiging van het DNA van OC Autarkis.

PCM in HDPE paneel

PCM staat voor Phase Change Materials (faseovergangsmateriaal). Dit zijn materialen waarvan de faseverandering (van vast naar vloeibaar en van vloeibaar naar vast) wordt gebruikt om warmte op te slaan en af te geven. Kortom: in PCM’s wordt warmte opgeslagen voor later gebruik in een cycli van 24-uur. Door PCM toe te passen in woningen (via PCM klimaatvloeren) toe te passen, wordt een gelijkmatige temperatuur gerealiseerd die zorgt voor een comfortabel leefklimaat, passend bij het bioritme van de mens. De thermische batterij wordt op- en ontladen door de natuurlijke temperatuurverschillen tussen de dag- en nacht cyclus.

PCM wordt verpakt in HDPE panelen, wat staat voor High Density Polyethyleen. Dit is een duurzaam kunststof dat bestand is tegen rek, resistent is tegen externe (weers)invloeden, geen vocht opneemt en gebruikt kan worden bij temperaturen van -30°C tot +80°C. Dit maakt het perfect voor het verpakken van een materiaal dat continu van fase en temperatuur veranderd.

Het PCM van OC Autarkis wordt ontwikkeld samen met PCM Technology in een eigen productiefaciliteit te Ootmarsum. De samenwerking met PCM Technology zorgt voor een stevig kennisinstituut, Nederlands producent, leverancier en marktleider van PCM materialen, verpakkingen en totaal oplossingen voor gebouwen, woningen en datacentra.

Voor meer informatie bezoek www.oc-autarkis.nl  of www.pcmtechnology.eu

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren