Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Columns

Zit de oudere generatie vast in machtsspellen?

Erna van Holland
Wie wint de strijd tussen Old School en Next Generation? Zit de oudere generatie vast in machtsspellen en vergane verdienmodellen of vormt zij een bron van ervaring en waardevolle kennis? En is de jonge generatie echt zo fris vol nieuwe ideeën of lijdt zij aan zelfoverschatting en te veel geldingsdrang?

Natuurlijk ligt de waarheid ergens in het midden. Dat bleek ook tijdens het levendige Lagerhuisdebat op de NRP partnerbijeenkomst in juni. Daar gingen gevestigde directeuren in debat met de jonge generatie over onderwerpen die aan renovatie en transformatie raken. Hoeveel bagage heb je nodig om goed te functioneren? Of is ervaring juist een last waarmee je in de oude groef blijft tikken? Hans de Jonge (Brink Groep en NRP-bestuurslid) haalde een bekend spreekwoord aan: ervaring is de beste leermeester – hoewel de Duitsers zeggen:  Erfahrung ist ein Fehlermuseum. Jennifer Maier (Hemubo) poneerde de stelling dat integraal samenwerken in de bouw makkelijker is voor de generatie onder de veertig.

De conclusie van het debat was dat het gaat om geven en nemen, om openheid in delen van kennis, en om ontvankelijkheid voor ideeën van anderen. Daarmee is de battle of the generations dus geen strijd die wordt bepaald door fysieke leeftijden, maar door geestesgesteldheid. Ga uit van elkaars krachten. En bundel die. Uiteindelijk bepalen creativiteit en nieuwsgierigheid het succes, zo geeft Bert van Breugel (Inbo) aan.

De Melkfabriek in Hilversum, waar de bijeenkomst plaatsvond, is een uitgelezen voorbeeld. Een iconische fabriek waar mensen dierbare herinneringen aan bewaren. Woningen, scholen, kinderopvang, het kantoor van corporatie Dudok en een openbaar toegankelijke loungeruimte zijn erin gevestigd. Wie heeft dit bedacht? Wie durfde het risico te nemen? En wie bracht de partijen bij elkaar die het mogelijk maakten? Het diplomatieke antwoord van Dudok luidt: “een succes heeft vele vaders”.

Soms is het al genoeg om gewoon slim naar anderen te luisteren en een nieuwsgierige, open houding aan te nemen. Dan gaat de kruisbestuiving werken, daar ben ik van overtuigd. Laten we interactie stimuleren, ook binnen bedrijven. De Next Generation loopt daar tegen dezelfde problemen aan als bij pilots gebeurt. Ze mag zo nu en dan ergens aan ruiken, iets uitproberen, maar daar blijft het bij. De uitdaging zit erin om structureel de kracht van deze jongeren te benutten. Old School: doen jullie mee?

Erna van Holland

Algemeen manager NRP, programmamanager NRP Academie

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren