Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Circulaire sloop van ’thuis woningen aan de Leostraat

22 januari 2024

Op maandag 15 januari 2024, startte de sloop van de 36 woningen aan de Leostraat. De woningen zijn oud en aan vervanging toe. De woningen kunnen niet opgeknapt worden en daarom worden ze gesloopt en komt er nieuwbouw voor in de plaats. Naast dat er duurzame betaalbare woningen voor terug komen, is het ook een kans om meer woningen te bouwen op deze locatie.

36 grondgebonden woningen worden gesloopt en er komen 102 appartementen voor terug. Een flinke uitbreiding het  sociaal bezit van 'thuis in Eindhoven.

De woningen slopen worden circulair gesloopt, wat past bij de duurzame ambities van 'thuis

van Liempd Sloopbedrijven BV uit Sint-Oedenrode sloopt de woningen voor 'thuis. Zij staan voor het duurzaam, circulair slopen en maximaal hergebruik van bouwmaterialen. Volgens deze werkwijze worden ook de woningen aan de Leostraat gesloopt. Deze duurzame manier van slopen en hergebruik van bouwmaterialen is nog bijzonder en vrij uniek, en dat maakt dat de sloop van woningen aan de Leostraat een van de meest circulaire projecten is in Zuid Nederland.

Er wordt hergebruikt wat mogelijk is. Zo komen in de nieuwbouw terug:

  • Gevelstenen, die worden als plint hergebruikt.
  • Dakpannen die geschikt zijn om te hergebruiken.
  • Hout, dat hergebruiken we als geveldelen.
  • Voordeuren, die hergebruiken we onder andere als deuren voor de werkkasten.
     

Deze duurzame manier van werken past bij de duurzame ambities van ’thuis, circulair bouwen, vergroenen en hergebruik van materialen. Zo hebben ze eind 2023 struikrovers planten uit de tuinen van de woningen aan de Leostraat een 2e leven gegeven. Samen met hun partners en huurders zorgen ze op een duurzame manier voor wijken met duurzame, betaalbare woningen waar huurders prettig kunnen wonen. Dat is waar ze voor zijn.”

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren