Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Bram is de meest betrokken bewoner!

16 oktober 2018

Bram Laterveer is afgelopen donderdag, tijdens de Dag van de Bewoner, uitgeroepen totĀ meest betrokken bewoner. Enerzijds is de jury diep onder de indruk van Bram zijn gedrevenheid, die hij ondanks zijn gezondheidsproblemen tentoon heeft gespreid. Anderzijds maakt het feit dat Bram beide werelden goed kentĀ en hij de wensen en belangen van alle betrokken partijen met elkaar wist te verbinden, hem tot zo mogelijk 'de ideale bewoner'.

Als voorzitter van de bewonerscommissie is Bram nauw betrokken bij de renovatie, die woningcorporatie ZVH door bouwbedrijf Ooijenvaar laat uitvoeren. De jury, bestaande uit Niels Götz (5plus1), Helmy van der Werf (De Variabele), Jeroen Pepers (Aedes), Anke van Hal (HomeMates) en Jetske Thielen (Duurzaam Vlechtwerk), vindt het mooi om te zien is dat Bram heel democratisch omgaat met zijn rol als voorzitter van de Bewonerscommissie: wat er tot nu toe is neergezet, is het werk van de voltallige bewonerscommissie. Bij de renovatie aan de eerste flat zorgde Bram ervoor dat er regelmatig wat ‘te vieren’ was: het hoogste punt, de finale oplevering, etc.

Vanuit zijn eigen achtergrond in de bouw was Bram in staat zich in te leven in beide werelden: die van de bewoners en die van de professionals. Wat de inzet van Bram volgens de jury extra bijzonder maakt is zijn gezondheidssituatie. Bram heeft eind vorig jaar ernstige hartritmestoornissen gehad, die zelfs levensbedreigend zijn geweest. Ondanks dit heeft Bram zich na zijn herstel meteen weer volledig ingezet en blijft hij ook betrokken bij de renovatie van de volgende flat.

Top 3

De top 3 wordt aangevuld door Monique Geerts en Jos Beckers. Monique heeft haar betrokkenheid bij de renovatie in Emmen, die Heijmans uitvoerde in opdracht van Lefier, ingevuld door een hele reeks aan initiatieven, met als rode draad ‘handen uit de mouwen’. Samen met buurtbewoner Maureen was Monique onderdeel van het uitvoeringsteam en keek ze per dag waar ze kon helpen. Hierdoor is Monique volgens de jury een onmisbare schakel geweest tussen bewoners en uitvoering.

Tijdens de werkzaamheden in het seniorencomplex De Horst, die Wooninc. en Vitalis WoonZorg Groep door KlokGroep laat uitvoeren, heeft Jos onder andere gezorgd voor een koffiehoek waar mensen even de herrie konden ontvluchten. Daarnaast heeft Jos 2x per week een ontbijtservice opgezet. De jury vindt het tenslotte geweldig dat Jos voor zijn medebewoners, die gemiddeld 95 jaar zijn, opkomt en zorgt dat zij ondanks de werkzaamheden toch prettig kunnen wonen.

Ook over de andere genomineerden was de jury erg te spreken. Daarom werden afgelopen donderdag ook Els, Cor, Kirsten, Gina, Truus en Thomas nog even in het zonnetje gezet en ontvingen zij een mooi bosje bloemen.

Als winnaar kreeg Bram een cheque waarmee hij samen met zijn medebewoners een nieuwe combimagnetron uit mag zoeken voor in de ontmoetingsruimte in de buurt.

Alle genomineerden voor de verkiezing van meest betrokken bewoner, met in het midden winnaar Bram.

Bram wordt gefeliciteerd door mede-genomineerde Monique, die samen met Jos (midden) de top 3 aanvult.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren