Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

BrabantWonen en Woonveste ruilen woningen

14 september 2023

BrabantWonen en Woonveste hebben onlangs een ruilovereenkomst getekend. Woonveste neemt 56 woningen in Vlijmen over van BrabantWonen. BrabantWonen wordt de nieuwe eigenaar van 137 woningen in 's-Hertogenbosch, 30 appartementen in Rosmalen, 18 woningen en een kindcentrum in Berlicum. Capital Value heeft als onafhankelijk adviseur deze ruiltransactie begeleid.

In de ruilovereenkomst is opgenomen dat beide corporaties de huurcontracten ongewijzigd van elkaar overnemen. Naar verwachting zal de ruiling in december 2023 gerealiseerd zijn. Met deze ruiling dragen beide woningcorporaties woningen over in kernen waar ze verder geen woningen verhuren. En ze voegen woningen toe aan het werkgebied waar het merendeel van hun woningbezit ligt. De ruiling komt daarmee tegemoet aan de wens van beide corporaties om woningen te verhuren in het gebied waar hun focus ligt, en waar ze dichtbij en zichtbaar zijn voor de bewoners.

Woonveste heeft een groot deel van haar woningbezit in Vlijmen. De overname van de 32 appartementen aan de Grootlaan en 24 eengezinswoningen aan de Savornin Lohmanlaan en Dreeslaan in Vlijmen is dan ook een logische stap voor Woonveste.

BrabantWonen neemt 105 aanleunwoningen en 32 zorgappartementen van zorgcentrum De Grevelingen in ’s-Hertogenbosch over van Woonveste en 30 appartementen aan De Hoef 1-59 in Rosmalen. Ook 18 woningen en kindcentrum De Schatkist aan de Schoolstraat in Berlicum zijn onderdeel van de ruilovereenkomst. Deze in totaal 181 woningen en het kindcentrum liggen midden in het werkgebied van BrabantWonen en zijn daarmee een mooie aanvulling op het woningbezit van deze woningcorporatie.

BrabantWonen en Woonveste zijn nu samen de overdracht zorgvuldig aan het voorbereiden om de overgang van de ene naar de andere woningcorporatie goed te laten verlopen voor hun huurders waaronder drie zorgpartijen en een gemeente.
Bij zorgcentrum De Grevelingen is zorgorganisatie Van Neynsel de huurder van de 32 zorgappartementen. Stichting Woonkring Rosmalen is huurder van de 30 appartementen aan De Hoef. In Berlicum is de gemeente Sint-Michielsgestel huurder van kindcentrum De Schatkist en huurt zorgorganisatie Cello 18 woningen.

Alle huurcontracten blijven ongewijzigd. De ruilpartners BrabantWonen en Woonveste informeren de huurders, de verhurende zorgpartijen en de gemeente tijdig en uitgebreid over zaken die wel voor hen veranderen. Denk aan de contactgegevens en de nieuwe contactpersonen bij de nieuwe verhuurder. Naar verwachting zal de ruiling in december 2023 gerealiseerd zijn.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren