Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Boschgaard bereikt hoogste punt

23 mei 2022

Vrijdag 13 mei bereikte Boschgaard, in Den Bosch Oost, het hoogste punt. Het project met 19 sociale huurwoningen en een buurtcentrum vierde dat met een feestje voor alle betrokkenen.

Omdat de dakspanten erop staan, en daarmee de top bereikt is, kon vrijdagmiddag de vlag uit. "Dit is een hele mijlpaal voor ons, na jaren plannen en praten over hoe we dit klaar gingen spelen staat er nu een heel gebouw!", aldus mede-initiatiefnemer Jochem Kromhout. Samen met een groep toekomstige bewoners ging Kromhout de samenwerking aan met woningcorporatie Zayaz, architect Superuse en Bouwbedrijf Versteegden.
Boschgaard wordt circulair gebouwd, van zoveel mogelijk hergebruikte materialen. Zo komen de dakspanten die er nu op staan uit de oude bibliotheek van Sint Michielsgestel. Voor de aannemer nog best een uitdaging. "Het werken met hergebruikte materialen is natuurlijk niet zo simpel of snel als met nieuw.", aldus Mark Versteegden, "Maar door een goede samenwerking met de bewonersgroep lukt het wel. Zij zoeken de materialen en bereiden ze voor voor de bouw, en met ons vakmanschap kunnen we ze goed toepassen."
Boschgaard is nog niet klaar. "Dit is pas het éérste hoogste punt, er komen nog twee daken naast.", geeft Jochem lachend toe. "Maar na zoveel jaar waren we toe aan een momentje om te vieren!". De verwachting is dat de bewoners eind 2023 het pand betrekken.

Wilt u meer lezen over Boschgaard? Klik dan hier

Reacties

Fotograaf: Jasper Toeli Fotografie
Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren