netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Bewoners Gorteslootbuurt positief over energiemodule

di 30 jan 2018

Dit voorjaar start Eigen Haard met het renoveren van 120 woningen in de Gorteslootbuurt in Landsmeer. De woningen krijgen nieuwe, bakstenen, gevels en een nieuw dak met zonnepanelen. De zonnepanelen worden aangesloten op een warmtepomp die de energie omzet naar stroom en warmte voor de woning. Vorige week konden bewoners een proefopstelling van hun woning bekijken. Ook de energiemodule, waar de warmtepomp in komt, konden ze alvast bewonderen.

De bewoners vreesden dat de energiemodule, die naast de voordeur wordt geplaatst, te groot zou zijn en te veel licht zou wegnemen. Woningcorporatie Eigen Haard heeft daarom afgelopen week een metershoge proefopstelling gemaakt, waarbij ze met behulp van fotodoeken toonden hoe de energiemodule er uit komt te zien.

Proefopstelling van de toekomstige energiemodule en gevel in de Gorteslootbuurt

Na het zien van deze proefopstelling zijn de bewoners erg positief. ,,Mooie oplossing’’, vindt ook bewoner Piet Hartog, lid van de bewonerscommissie met wie Eigen Haard regelmatig overlegt. Hartog bood aan de proefopstelling deels voor zijn huis te plaatsen. “De vorige renovatie is niet helemaal goed gedaan, dat wil ik deze keer voorkomen.’’

Ook de bakstenen gevel vinden ze een hele vooruitgang ten opzichte van de huidige – inmiddels vergeelde – platen. Tevens zijn de bewoners blij met de ruime kantelramen. “Die zijn een stuk handiger schoon te maken dan de huidige ramen,” aldus Ria en Cornelis de Groot, die de renovatieplannen sowieso erg mooi vinden.

Reacties

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren