Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Be­wo­ners ver­blij­ven in tiny hou­ses tij­dens groot on­der­houd

27 augustus 2020

In opdracht van TBV Wonen voert KnaapenGroep groot onderhoud uit aan de 96 appartementen in de Grote Eik in Tilburg. De start van de binnenwerkzaamheden stond voor de zomervakantie gepland, maar het coronavirus gooide roet in het eten. In De Grote Eik wonen gemiddeld oudere bewoners die volgens het RIVM in de risicodoelgroep vallen. KnaapenGroep paste hun werkwijze aan, zodat we onderhoud zonder contact met bewoners uit kunnen voeren.

Tiny houses

Sommige bewoners verblijven vanwege persoonlijke omstandigheden in een logeerwoning in De Grote Eik. Voor de overige bewoners plaatsten we 16 zogenaamde tiny houses (wooncontainers) op de parkeerplaats van De Grote Eik. Dit terrein werd omgedoopt tot “De Kleine Eik”. Bewoners krijgen de sleutel van een volledig ingericht tiny house en kunnen daar tijdens werktijden verblijven. Na elke werkdag kunnen bewoners gewoon naar huis.

Inrichting tiny houses

De tiny houses zijn volledig ingericht met o.a. een bank, tafel, tv en wifi. Ook is er een toilet en douche aanwezig. Bewoners kunnen gemakkelijk naar buiten om boodschappen te doen of eventueel zorg ontvangen.

Werkzaamheden gestart

Op maandag 24 augustus luisterden bewoners vanaf hun balkon naar een toespraak van directeuren Paul Kouijzer (TBV Wonen) en Bart Knaapen (KnaapenGroep). Paul Kouijzer: “We zijn erg onder de indruk hoe bewoners omgaan met de hectiek en veranderingen”. Bart Knaapen: “Dat zijn we zeker! Nog even volhouden en dan kunnen bewoners genieten van een opgeknapte woning.” Ook vielen sommige bewoners in de prijzen bij de bingo.

Onderhoud aan De Grote Eik
 De Grote Eik wordt energiezuiniger en aardgasloos gericht op een duurzamere wereld. De opgeknapte woning biedt bewoners meer comfort en is veiliger door de elektrische kookplaat. De belangrijkste aanpassingen in de woningen zijn nieuw leidingwerk voor de riolering en verwarming, het verbeteren van kozijnen, ramen en deuren en het vervangen van de toilet- en doucheruimte. Ook worden gevels geïsoleerd en schilderwerk verricht.

Eind 2020 is de De Grote Eik af en is de flat klaar voor de toekomst.

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren