Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Area koopt deel Kloosterkwartier en LeefGoedcentrum in Veghel aan

18 april 2023

Area en Zenzo Maatschappelijk Vastgoed hebben een koopovereenkomst gesloten, waarbij de woningcorporatie een groot deel van het Klooster van de Zusters Franciscanessen in Veghel overneemt.

Sociale huurwoningen in hartje Veghel

Met deze overname biedt Area straks veel huurders een thuis in een fantastische groene omgeving, midden in het centrum van Veghel. Op het terrein van de Zusters is de ontwikkeling van een eigentijdse woon- en leefomgeving in volle gang. Er is ruimte voor jong en oud, voor mensen mét en zonder zorgbehoefte. Het Kloosterkwartier belooft het maatschappelijk hart van Veghel te worden: een wijk voor iedereen en waar ruimte is voor ontmoeting.

Directeur Jan van Vucht van Area:

”De Veghelse voorganger van Area was de Rooms Katholieke Woningbouwvereniging Sint Lambertus. Op deze unieke plek in Veghel wordt de inspiratie van Lambertus straks gecombineerd met die van Franciscus. Hoe mooi kan dat uitpakken.“

178 appartementen

Het eerste nieuwbouw complex met 64 appartementen is al in aanbouw en wordt begin 2024 opgeleverd. In het bestaande Moederhuis komen 50 appartementen komen. Deze grondige verbouwing start medio 2024 en de verwachte oplevering is in 2025. De bouw van het tweede nieuwbouw complex met 64 appartementen aan de Meester van Coothstraat volgt als laatste.
De verwachte oplevering hiervan is in 2026. De 178 appartementen zijn divers, van klein tot groot (45 m2 - 90 m2) en worden verhuurd in verschillende huurprijsklassen.

Wethouder Rik Compagne:

‘’Ik ben blij met de ondertekening van de overeenkomst Kloosterkwartier/LeefGoed, wat na een lange voorbereidingsperiode een prachtig resultaat is. Het toevoegen van bijna 180 appartementen in de sociale huur sluit naadloos aan op onze woonambitie en versterkt tevens de ontwikkeling van een unieke samenwerking met onze LeefGoed partners.''

Samenwerking in LeefGoed Veghel

Onderdeel van de aankoop is ook het Ontmoetingscentrum en de kapel waarin het zogenaamde Leefgoedcentrum een plek krijgt. De partners van LeefGoed Veghel gaan hier intensief samenwerken vanuit zorg, welzijn, wonen en leren, waarin het Ontmoetingscentrum dé plek voor de bewoners van het Kloosterkwartier én de inwoners van Veghel is.
De zusters wonen nu tijdelijk elders, maar komen terug wonen op het terrein en zij blijven actief in het LeefGoedcentrum. De zusters zijn blij met deze ontwikkeling omdat hiermee op lange termijn de sociale rol in en rond de gebouwen gegarandeerd blijft.

Zuster Gerda:

“Wij worden enthousiast van de plannen van Zenzo, de gemeente en nu ook Area, want zo kunnen wij onze tradities, het kloostergebouw en de omgeving eromheen in bijzondere woonprojecten aan de Veghelse bevolking teruggeven. Hier gaat een mooie leefomgeving ontstaan waarin mensen zich thuis voelen, voor elkaar opkomen en zorg hebben voor elkaar.”

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren