netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Als vrouw heeft ze wel een streepje voor

di 19 dec 2017

Jacko Hoogeveen (29) had zichzelf voorgenomen om nooit meer stagiaires uit het eerste jaar van de opleiding aan te nemen door eerdere slechte ervaringen. Totdat eerstejaars Audrey van den Berg (18) op gesprek kwam. "Ze doet het echt heel goed en ik geef haar zelfs extra opdrachten mee."

Audrey heeft de stageplek via stagemarkt.nl gevonden. Ze wist niet dat Appsharing, het bedrijf achter de Renovatieplanner, nog niet zo lang bestaat. “Ik kwam binnen in een klein kamertje van 24 m2. Nu  zijn we verhuisd en zitten we met 300 m2 iets ruimer.” Ze loopt drie maanden stage en heeft nog twee maanden te gaan, voordat ze weer naar school moet. Jacko: “Ik hoop dat Audrey weer voor ons  kiest als haar tweede stage begint. Ze loopt nu al ver vooruit op wat ze op school leert en is nauwkeurig in haar werk.”

Dat Audrey voor de opleiding Applicatieontwikkelaar heeft gekozen is puur toeval. “Ik zocht eigenlijk iets in de richting van vormgeven, maar tijdens de open dag kwam ik bij het verkeerde tafeltje  terecht. De opleiding vond ik gelijk boeiend en toen ben ik me daar verder in gaan verdiepen.” Nog steeds wordt de opleiding en het vakgebied gedomineerd door mannen, dus als vrouw heeft ze wel een streepje voor. “Een goede mix in je bedrijf is wel belangrijk”, licht Jacko toe. Maar ondanks dat streepje voor moest Audrey bij haar sollicitatie naar de stageplek wel laten zien dat ze de programmeertaal javascript onder de knie heeft.

Puntenlijstje

Audrey werkt nu aan een onderdeel waarbij de gebruiker zelf keuzes kan maken. Daarbij heeft ze van Jacko geleerd dat ze met een puntenlijstje moet werken om de technische problemen op te lossen. Dat doet ze nu zo goed, dat Jacko zich afvraagt waarom hij dat zelf niet meer gebruikt. “Je leert van stagiaires; hoe je iets duidelijk kunt uitleggen, maar soms leer je ook dingen die je eigenlijk zelf zou moeten doen.”

Zelf heeft Jacko nooit de opleiding Applicatieontwikkelaar gevolgd, omdat die opleiding nog niet  bestond toen hij een studiekeuze moest maken. “Ik heb Game Development gedaan, maar ik kwam  er na 6 jaar achter dat het niks voor mij was. Ergens onderweg raakte ik mijn passie kwijt, maar die vond ik terug in het bouwen van applicaties.” Hij is dan ook trots op de Renovatieplanner. Met deze  app kunnen uitvoerders en woningcorporaties hun bewoners op de hoogte houden van de voortgang  van renovatiewerkzaamheden. “Het mooist aan dit product is dat het steeds weer kan doorgroeien met de feedback die we uit de markt krijgen. Steeds meer bedrijven gaan de Renovatieplanner gebruiken en daarom wordt het dus ook beter.”

Reacties

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren