netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Aandacht voor energetische prestatie en CO₂-uitstoot

woe 13 dec 2017

Woonstichting St. Joseph heeft veel aandacht voor Duurzaamheid en scoort zodoende bovengemiddeld (A) op dit onderdeel uit de Aedes Benckmark. De resultaten van deze Benchmark, waarbij woningcorporaties naast Duurzaamheid ook worden beoordeeld op de onderdelen Huurdersoordeel, Onderhoud & Verbetering, Bedrijfslasten en Beschikbaarheid & Betaalbaarheid, werden eind november bekendgemaakt.

Rob Dekker, directeur-bestuurder van Woonstichting St. Joseph, is erg blij met de hoge score: “Door het aanbrengen van duurzame maatregelen, verbruiken huurders minder energie en besparen ze uiteindelijk ook op hun woonlasten. Bij St. Joseph brengen we bij onderhoud diverse energetische maatregelen aan, waaronder dubbelglas, extra isolatie, gebruik van duurzame materialen en zonnepanelen. We rekenen daar vaak geen huurverhoging voor ”, vertelt directeur-bestuurder Rob Dekker: “Daarnaast gaan we dit jaar we 300 extra zonnepanelen plaatsen op verschillende woongebouwen. Hiermee komen we uiteindelijk uit op meer dan 4.000 zonnepanelen, best bijzonder voor een woningcorporatie met gemiddeld 4.000 woningen. Je ziet al die investeringen nu terug in een hoge score in de benchmark.”

Op de onderdelen Huurdersoordeel, Onderhoud & Verbetering en Bedrijfslasten scoorde St. Joseph gemiddeld (B). Uit de benchmark blijkt dat de bedrijfslasten per verhuurde woning zijn gedaald naar € 821. Per woning wordt gemiddeld € 2.449 geïnvesteerd in de kwaliteit van de woningen. De gemiddelde huurprijs van de woningen is € 517 per maand. Wel is het aantal vrijkomende woningen met een huurprijs tot € 590 lager dan gemiddeld en heeft St. Joseph minder woningen toegewezen aan mensen die in aanmerking komen voor huurtoeslag. Zodoende kreeg St. Joseph een C-score (lager dan gemiddeld) voor het onderdeel Beschikbaarheid & Betaalbaarheid.

Lees meer over de Aedes Benchmark 2017

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren