Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

Aan de bel trekken

4 juni 2020

De uitbraak van het coronavirus raakt iedereen. Ook huurders van Renda-partners. We bellen met bewoner Patrick Boterman (27) om te vragen hoe hij deze bijzondere tijd ervaart.

Tekst: Dionne Verstegen
Beeld: Frank van Delft

Patrick woont ‘Bij Gisbert’, een appartementencomplex aan de Gisbert Schairtweg, Aakstraat en Prins van Oranjestraat in Zaltbommel. Het nieuwbouwcomplex, dat in september 2019 werd opgeleverd, is eigendom van corporatie Woonlinie en bestaat uit 27 sociale huurwoningen. “Ik heb de tweede week van september de sleutel gekregen en ben toen meteen gaan klussen. De keuken, badkamer en toilet waren al aanwezig, maar ik heb zelf bijvoorbeeld de vloer gelegd en geverfd. Gelukkig kon ik hiervoor rekenen op hulp van familie, dus op een gegeven moment stonden we met vijf mensen tegelijk te verven. Dat schoot wel lekker op. Het is wel gek om te bedenken dat dat op dit moment niet zou kunnen, omdat je maar met maximaal drie mensen mag samenkomen. Ik ben in elk geval blij dat ik meteen aan de slag gegaan ben en het nu helemaal ingericht is zoals ik wil.”

Tijdens het coronavirus werkt ook Patrick zoveel mogelijk vanuit huis. Hij is Marketing Manger bij Van den Heuvel Werkendam, serviceprovider in machines op het gebied van heien, hijsen en grondverdichting. “Ik ga een dag in de week naar ons kantoor in Werkendam of Middelburg, maar zoek dan altijd een plek op waar ik alleen kan zitten. De rest van de week werk ik vanuit huis. Ik heb ook een eigen marketingbedrijfje dus ik had gelukkig al een kantoor ingericht thuis. In het begin was het wel gek om zoveel thuis te zijn, maar het wende snel. Wel merk ik dat de scheidingslijn tussen werk en privé kleiner wordt. Je wordt wakker en in plaats van een half uur reizen ben je al meteen op ‘kantoor’. Gelukkig kan ik wel flexibel mijn uren indelen, maar daarbij moet ik wel opletten dat ik niet te lange dagen maak.”

Je weet natuurlijk nooit wat voor buren je krijgt, maar ik denk dat ik het wel getroffen heb.

Een goede buur

Ook de buren van Patrick zijn veel thuis op dit moment. “Vooral in het begin zat iedereen veel op het balkon. Dat kan natuurlijk ook aan het mooie weer liggen, maar het is wel fijn om wat meer contact te hebben met iedereen. Mijn onderburen zijn al wat ouder, zo rond de 60. Je merkt dat zij heel voorzichtig zijn in alles en met name heel erg oppassen in het contact met anderen. Dan ga je toch ook meer op elkaar letten. Als ik ze vandaag en morgen niet zie dan trek ik wel even letterlijk aan de bel om te kijken of alles ok is. Het contact verloopt gelukkig heel goed. Je weet natuurlijk nooit wat voor buren je krijgt, maar ik denk dat ik het wel getroffen heb.”

Dit sluit mooi aan bij de oproep van Woonlinie in haar bewonersmagazine van april om in deze bijzondere periode goed in contact te blijven met elkaar. Ook medewerkers van Woonlinie bellen nu actief bewoners in woonzorgcomplexen en binnenkort ook ouderen die alleen wonen om te vragen hoe het gaat. Daarnaast gaven ze in hun magazine aan dat bewoners te allen tijde bij hen terechtkonden voor vragen of het maken van een praatje.

Reacties

Patrick Boterman in zijn nieuwe woning 'Bij Gisbert' in Zaltbommel.
bekijk ook
Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren