Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

8300 m2 zonnepanelen

24 mei 2011

In de Utrechtse wijk Vechtzoom wordt momenteel gewerkt aan een duurzaam renovatieproject met 8300 m² aan zonnepanelen. De inzet van de grote hoeveelheid zonnepanelen uniek is voor Utrecht. Deze leveren jaarlijks maar 500 kWh aan stroom. De eerste werkzaamheden voor de renovatie zijn in maart dit jaar gestart. Eind 2013 is het laatste portiek klaar.

Na de renovatie zullen de totale woonlasten van de bewoners gemiddeld genomen met 6 procent dalen. Met de stijgende energiekosten in het vooruitzicht, wordt dit voordeel in de toekomst nog groter. De zonnepanelen op de daken en de geïsoleerde gevel hebben het grootste aandeel in deze besparingen.

Klaar voor toekomst

“Het bijzondere is dat we de renovatiewerkzaamheden zoveel mogelijk combineren met maatregelen op het gebied van duurzaamheid. Zo heeft de aannemer voor de gevel smallere stenen laten maken, waardoor er in de gevel meer ruimte is voor modern isolatiemateriaal”, volgens Joop ten Brink, portefeuilleontwikkelaar van woningcorporatie Mitros. De grootscheepse vernieuwing die Mitros inzet, moet ertoe leiden dat de Vechtzoom klaar is voor de toekomst.

Eind 2009 is al gestart met een grote onderhoudsbeurt van vier woongebouwen. Deze onderhoudsbeurt sluit af met het project Entrée, een samenwerking tussen Mitros en Vrede van Utrecht. Vijf kunstenaars zijn samen met bewoners aan de slag gegaan om 23 portieken een nieuw gezicht te geven. Elke portiek is nu een unieke plek waar bewoners en bezoekers met plezier binnenkomen, volgens Mitros.

Reacties

Renda ©2024. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren