netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Verdienmodel met markt betere basis

ma 19 sept 2016

Portaal directeur Bert Keijts: "Ik heb het altijd verbazingwekkend gevonden dat de Rijksoverheid zich bemoeit met de leefbaarheid in wijken. Dat is een zaak van gemeenten. Ik persoonlijk ben ook tegen overheidssubsidies om de leefbaarheid in de wijken aan te pakken. Als corporatie moet je met gemeente en andere stakeholders een verdienmodel maken. Dan pas pak je je verantwoordelijkheid".

Portaal heeft veel geleerd van de aanpak op Kanaleneiland en wil andere, ook kleine corporaties, inspireren om van hun ervaring met marktpartijen te leren. Portaal weet nu hoe je slimme combinaties maakt en dingen voor elkaar krijgt die voorheen ondenkbaar waren. De corporatie heeft nu ook ervaren wat de belemmeringen en hobbels zijn. Niet in de laatste plaats was Portaal zelf een horde die genomen moest worden. Keijts: “Samenwerken als uitgangspunt zit nog niet in ons DNA. Wanneer partijen op ons afkomen om bij te dragen aan oplossingen slaan we dat uiteraard niet af, maar de overtuiging dat we het samen moeten doen, moet nog verder groeien”.

Met de billen bloot

Op het Renda event van donderdagmorgen (!) 13 oktober gaat Portaal met de billen bloot:

  • Verdienmodel onontkoombaar en betere basis voor leefbaarheid in de wijk
  • Welke belemmeringen zijn er ervaren
  • Wat vraagt dergelijke constructie van de corporatie
  • Wat vraagt het van marktpartijen en gemeente

De constructie met GEM kan volgens Keijts heel goed werken. Het is juist vandaag de dag weer relevant en actueler dan ooit om dergelijke samenwerkingen aan te gaan. Binnen de nieuwe woningwet mogen corporaties geen commerciele activiteiten meer ontplooien, maar op deze manier kun je toch werken aan de leefbaarheid in wijken.

Keijts: "Het vraagt wel de neuzen dezelfde kant op te laten staan. De plannen voor Kanaleneiland zijn nog in de goede tijd bedacht, voor de crisis. In de fase van uitvoering veranderde de wereld. Daar hebben we veel last van gehad, net als van het feit dat het al met al veel te lang duurde. Mensen wisselden van baan en daarmee ook van de opvattingen over dit project. Uiteindelijk stonden er twee clusters met elkaar en de gemeente te bekvechten. Het model werd een vechtmodel en dat schoot niet op".

Mitros en Portaal hielden elkaars hand vast en hebben op het punt gestaan de handdoek in de ring te gooien. Het is te danken aan het management en niet aan de CEO's benadrukt Keijts, dat het is gelukt om de uitgangspunten van het oorspronkelijke plan te vertalen naar het nu. Ambities zijn daarin wat afgezwakt en de pot is opnieuw verdeeld. Dat heeft gewerkt. Erop terugblikkend zegt Keijts: "Door de crisis heeft dit veel te lang geduurd. Een dergelijk proces moet binnen 5 jaar kunnen".

Reacties

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren