Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

Verschillen omarmen

Birgit Barten - 8 maart 2021

Bij bouwprojecten heb je met veel verschillende partijen te maken. Ieder heeft zo zijn eigen visie en aanpak en die verschillen kunnen nogal eens lastig gevonden worden. Wanneer ladies@work een samenwerking start zorgt zij ervoor dat alle partijen elkaar ├ęcht leren kennen. Zo weet iedereen wat ze van elkaar kunnen verwachten en ontstaat er een prettige werkcultuur. Ellen Bettonville, een van de oprichters van het bedrijf gespecialiseerd in bewonersparticipatie, vertelt meer over deze werkwijze.

Elke buurt, wijk en complex heeft z’n eigen cultuur en verhaal. Ook de mensen die er werken en wonen. Dat is de gedachte waarmee ladies@work een samenwerking of project start. Ellen Bettonville: “Het is altijd al mijn passie geweest om mensen te laten samenwerken. Ik vind het mooi om mensen samen te brengen via een gemeenschappelijk doel, of om een samenwerking op te zetten in een fijne werkomgeving.”

Vrouwenbedrijf

Ladies@work heeft een driekoppige directie bestaande uit Ellen Bettonville, Marjet Westervoorde en Caroline Bax. Naast hen zijn er nog 15 andere ladies werkzaam bij het bedrijf dat draait om verbinding, communicatie en het vlekkeloos laten verlopen van projecten en trajecten. Onder hun opdrachtgevers rekenen ze corporaties, bouwbedrijven, energieleveranciers, projectontwikkelaars en bewoners. Wat maakt dit bedrijf zo bijzonder? Het is een vrouwenbedrijf. Vrouwen werken intuïtief en voelen snel aan wat er bij verschillende partijen speelt. Daarnaast geven de vrouwelijke communicatie, daadkracht, energie en onderhandelingsvaardigheid een enorme toegevoegde waarde aan mannenwerelden zoals de bouw. En omdat de ladies van ladies@work communicatief sterk zijn en veel levenservaring hebben, staan ze sterk in hun pumps en weten ze snel het nodige vertrouwen te krijgen.

Ellen Bettonville is al sinds 1991 ondernemer. Een tijd lang werkte ze in de evenementenbranche, en die ervaring kan ze goed gebruiken in de bouwsector. In 2015 schreef ze een essay ‘Here we are. Over de kracht van het verschil’. In dit essay staat het gedachtegoed beschreven waar ladies@work op is gebouwd. “Verschillen in cultuur worden vaak gezien als lastig, maar ik denk juist dat verschillen de ruimte geven om te vernieuwen. Door elkaars perspectieven toe te laten kom je tot een rijker beeld. En vanuit die verschillende perspectieven ontstaan weer nieuwe kansen”, vertelt Bettonville.

Er ontstaat meer diepgang en dat is voor ons het fundament van een goede samenwerking.

Ellen Bettonville

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

Marjet Westervoorde, Caroline Bax en Ellen Bettonville van ladies@work.
x Met het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2022. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren